Premiär för satsning på ny musikscen

Charlotte Österholm öppnar restaurang Kasais scen med Janne Bertholdsson och band. Varje månad hoppas hon ha en ny artist som spelar live för den gotländska publiken.
Charlotte Österholm öppnar restaurang Kasais scen med Janne Bertholdsson och band. Varje månad hoppas hon ha en ny artist som spelar live för den gotländska publiken.

Janne Bertholdsson är först ut och rapparen Petter överst på önskelistan för framtiden. "Nervöst och spännande", säger Charlotte Österholm om sin nya satsning på en ny scen för livemusik.

Visby 30 september 2021 08:20

I somras öppnade Charlotte Österholm tillsammans med systern Carina restaurang Kasai i Hästgatsbacken. I källaren finns en lokal som rymmer 180 sittande gäster, och en scen. Först ut till torsdagens premiär är den gotländske musikern och sångaren Janne Bertholdsson med band.

– De är sex personer, riktigt bra musiker, och jag gillar hans röst jättemycket. Det är jättekul att han vill komma och spela, säger Charlotte Österholm.

Satsningen på scenen som ska heta Kasai Live innebär biljettsläpp en gång i månaden, med en ny musiker som gästar Visby. Gärna en blandning av lokala och mer etablerade artister:

– Vi har kontakt med producenter och många artister är ju här på ön och spelar in. Då kan vi köra en "spontanare" och det kan mycket väl bli någon sådan surprise framöver när de ändå är på Gotland, säger Charlotte Österholm.

Själv har hon bred musiksmak och gillar allt från musikaler till rapp och opera, även om klubbmusik som Swedish House Mafia och David Guetta helst rullar i bilen.

– Det kan mycket väl bli en popkväll framöver, men kanske kör vi också en hiphopkväll och då kan de lite yngre kommer, säger hon och berättar att systern Carinas son Herman Österholm, alias Unga Herm på Spotify, gärna får bli framtida gäst.

Överst på önskelistan finns artisten Petter, liksom Anna Ternheim och Titiyo.

– De har kopplingar till Gotland och det vore inte helt omöjligt, säger hon.