Prisad burgare i Gutekällarens rockbar

Det är många som är glada över burgarna från Gotland Smash.
Det är många som är glada över burgarna från Gotland Smash.

Nu är det klart att ett av Gotlands mest populära burgarställen flyttar in i Exit vid Stora torget. ”Kul att få göra något i hjärtat av Visby”, säger Benjamin Ljungberg på Gotland Smash.

Visby 9 maj 2023 12:02
undefined
Ubbe Wallin är väldigt glad över samarbetet.

Inför sommaren 2022 öppnade rocklubben Exit på Gutekällaren. Tanken var att det där skulle gå att lyssna till rockhits och dricka burköl. Ett enkelt koncept som lockade en bred publik.

– Det var både unga och gamla här på Exit och vi tyckte att det var en rolig grej. Jag stod för musiken och det blev jäkligt roligt. Exit är Gutekällarens lillebrorsa, säger Ubbe Wallin, ägare av Gutekällaren. 

Hur var det att få öppna det här? 

– Det var sjukt kul! Jag älskar rock n’ roll och det var tydligt att det även var många andra som gjorde det. 

undefined
Benjamin Ljungberg hoppas mycket på samarbetet med Exit.

Den 17 maj kommer ett nytt gotlandssamarbete slå upp dörrarna. Prisade Gotland Smash kommer nämligen att flytta in till Exit. Deras burgare rankas i skrivande stund som den fjärde bästa i hela Sverige. 

– För vår del är det en fantastisk möjlighet att få göra något i hjärtat av Visby. Det blir en grym kombo, säger Benjamin Ljungberg, grund av Gotland Smash. 

Ubbe är glad över samarbetet och menar att det är precis det här komplementet som behövs för Exit. 

– Jag tycker att det ska bli fantastiskt att få jobba med unga och kreativa människor som också är gotlänningar. Tanken är att köra en meny med deras burgare, finger fries och lite andra nyheter, säger Ubbe Wallin. 

undefined
I sommar kommer Gotland Smash flytta in till Exit.

Målsättningen är att Exit och Gotland Smash kommer vara öppet från mitten av maj till september. Beroende på gensvaret kan det bli längre än så.

– Vi är bara en vanlig hamburgervagn som gillar att göra riktigt bra råvaror. Det här började med ett stort intresse