Nystart för Italienaren, Vinäger och Strandhäxan

Det är en nysatsning på Italienaren och målet är att restaurangen ska vara öppen året runt.
Det är en nysatsning på Italienaren och målet är att restaurangen ska vara öppen året runt.

I sommar kommer det bli en rejäl nystart vid restaurangen Italienaren, klassiska Vinäger och nytillskottet Strandhäxan som öppnade i början av juni. ”Det blir ett riktigt nöjeskvarter”, säger Eric Björkman, ägare av WHG Group.

Visby 29 juni 2023 15:43
undefined
Skådespelaren Erik "Jerka" Johansson finns bland annat med i satsningen på Strandhäxan vid Donners Plats.

Det har hänt mycket för de tre restaurangerna som ligger precis vid Donners Plats. Under våren blev det klart att Burgsvik Group, med gotländska grundaren Dan Tarvaneimi, med stora restauranger och hotell på fastlandet blivit delägare i hotell- och restaurangkoncernen WHG Group. 

I sommar blir det en rejäl nystart med hyllade Sandhäxan som öppnar Strandhäxan. Här kommer det serveras riktigt goda mackor, i källaren kommer de ha en tiki taka-bar och på mellanvåningen blir det en nattklubb. 

– Det blir verkligen en nysatsning och det blir ett riktigt nöjeskvarter. Den största förändringen är helt klart att de kommer in, säger Eric Björkman. 

undefined
På nya Italienaren möter du bland annat restaurangchefen Tina Ahlström och kökschefen Anna Beauregard Camp.

I slutet av maj öppnade nya Italienaren med restaurangchefen Tina Ahlström och kökschefen Anna Beauregard Camp i spetsen. De säger att mycket kommer vara sig likt jämfört med hur det varit tidigare. 

– Vi tar rygg på hur Italienaren var när Mats Henningsson drev det. Det ska vara rustik italiensk mat med gotländsk skruv. Det ska vara gotländska råvaror, lite rustikt och traditionella rätter med mycket smak och bra varor, säger Anna. 

Tina Ahlström har under åren jobbat på en rad krogar i Visby och även varit i väg och jobbat i Stockholm och Jukkasjärvi. 

– Det är väldigt roligt att få den här möjligheten och driva restaurangens utveckling tillsammans med Anna. Vi är stolta över att få göra det här och att driva något som ska vara öppet året runt.

undefined

Restaurangen är nästan en upplevelse i sig rent inredningsmässigt. Här får du se mycket av den gotländska historian och för många år sedan gick det faktiskt en väg igenom restaurangen. 

– Restaurangen är verkligen så sjukt Instagram-vänligt här att man dör. Det är en riktig mäktig lokal som är fantastisk att jobba i, säger Tina Ahlström. 

På Vinäger kommer det gå att känna igen mycket av såväl drinkar som menyn.

– De som besökt Vinäger kommer få samma sköna känsla som tidigare. Det är en grym plats nu på sommaren, säger Eric Björkman.

Anna rekommenderar:

”Maiale sugli scogli med bland annat Salsiccia, hummer och regnbågsrom! Det är en surf n turf-variant som en pastarätt och namnet betyder grisen på revet", säger Anna om en rätt som rekommenderas på Italienaren.