Lilla Fide Restaurang & Bar öppnar i Visby i sommar

Lilla Fide Restaurang & Bar kommer öppna strax utanför Österport.
Lilla Fide Restaurang & Bar kommer öppna strax utanför Österport.

I juni kommer det att öppna en ny restaurang strax utanför Österport i Visby. Trion som öppnar Lilla Fide Restaurang & Bar driver sedan tidigare två restauranger på ön.

Visby 6 februari 2023 08:54

Nu är det klart vilka som tar över lokalerna där tidigare den veganska restaurangen Stora Ego huserade på Kung Magnus väg 7 i Visby. Det blir Karl Månsson som tillsammans med systern Kajsa och svågern Mattias Andersson som kommer att öppna Lilla Fide Restaurang & Bar i lokalerna. 

De driver sedan tidigare restaurangerna Fide Äventyrsby & Camping, Norderstrand Restaurang & Bar samt Fide Restaurang & Bar i Bruksvallarna,

 – Vi tänker att vi ska öppna i början av juni och att det sedan ska vara öppet året om. Det kommer bli ungefär samma mat som på våra andra restauranger där vi kör stenugnsbakade pizzor och härliga smårätter som man själv får kombinera ihop. Det ska vara enkel mat med en god och härlig stämning, säger Karl Månsson om restaurangen som alltså öppnar i juni.

Restaurangen i Bruksvallarna har alltså fått namn efter en liten socken på Gotland. 

– Vårt tema är att vi tagit en liten bit av Gotland upp till fjällen och försöker att köra på det. Hittills har det varit väldigt uppskattat, säger Karl Månsson. 

Vad är det som gör att ni väljer och öppna ytterligare en restaurang? 

– Det är väldigt härligt med alla människor som man får möta och det är en spridd ström av olika människor som vi möter under året. Det ger verkligen energi när man möter de här människorna och med alla de gäster som vi har, säger Karl.