NY KONSERT: Tre band spelar på Vår Lilla Planet

Banden Traces Of Men, Hemström och Vånna Inget spelar alla på Joda på lördagkväll. "Tre band som alla har ett mörker i musiken som passar väldigt bra en höstkväll i Visby", säger arrangören Fredrik Emdén.

Visby 6 oktober 2022 14:26

På lördag är det dags för höstens andra konsert som arrangeras av Vår lilla planet. På lördagkväll kommer banden Vånna Inget, Hemström och Traces of Men att spela. 

Fredrik Emdén, en av arrangörerna, ser fram emot kvällen och säger att de länge siktat på att få Vånna Inget till Gotland. 

– Det är ett Malmöbaserat band som funnits i drygt tio år och jag tycker de är helt fantastiskt bra. De har punkens energi och popens melodier, det är väldigt bra texter. Sångerskan Karolina Engdahl har ett väldigt speciellt uttryck och ton i sina texter. För oss är det jättestort att få dem till ön, vi ville ha hit dem redan i våras, säger Fredrik Emdén. 

Dessutom kommer bandet Hemström att spela på Joda. Frontfiguren i bandet är gotländska sångaren Kim Munck Hemström. På sin Instagram skriver bandet att det är "svensk progg/rock/vispop från kalkstens-Hawaii". 

– Han har haft flera olika band och denna gång skriver han på svenska vilket han inte gjort tidigare. De har inte släppt några låtar ännu, men vi har fått höra lite som låter otroligt bra, säger Fredrik. 

undefined
Bandet Traces of Men består av Mimmi Skog, Sofia Nordström och Jonas Moberg.

Bandet Traces Of Men med Jonas Moberg, Mimmi Skog och Sofia Nordström spelar även under kvällen. 

– Det som är gemensamt för alla tre är att det finns ett mörker i musiken som passar väldigt bra en höstkväll i Visby. När banden inte spelar så kommer gotländska indieklubben att dj:a, där är Jonas Moberg normalt med. Men nu är det jag och Jonas Thunberg som kommer spela, säger Fredrik.

Traces Of Men börjar spela klockan 19, Hemström spelar vid 20 och Vånna Inget spelar vid klockan 21.