Ny butikskedja kommer till Gotland

Jan Nyberg, vd, jublade när kedjans 71:a butik i landet öppnade i Linköping. Nu förhandlar han om lokal och anställer butikschef i Visby.
Jan Nyberg, vd, jublade när kedjans 71:a butik i landet öppnade i Linköping. Nu förhandlar han om lokal och anställer butikschef i Visby.

Den danska lågpriskedjan Normal letar lokaler i Visby och söker dessutom butikschef.

Visby 10 februari 2023 08:20

Efter Dollarstores etablering på Stenhuggaren i höstas kommer ännu en lågpriskedja till Gotland. Det är den danska kedjan Normal som just nu rekryterar en butikschef med anställning från 1 maj.

– Vi letar lokal i Visby och har inte signat något ännu. Det är viktigt att få ombord någon som rekryterar personal och därför börjar vi med att anställa en butikschef, bekräftar Jan Nyberg, vd för Normal i Sverige till Helagotland.se.

– Vår genomsnittsbutik har mellan 350 och 400 kvadratmeter försäljningsyta. Vi bygger våra butiker där kunderna finns och vi tycker att Gotland ska vara med på vår karta, säger Jan Nyberg.

En lokal som står tom centralt ligger i källaren i Åhlénshuset där Intersport tidigare höll till. Fastighetsägaren Tino Goetze bekräftar för Helagotland.se att Normal är en av intressenterna att flytta in där.

– Vi har tre på gång, två väldigt seriösa, säger Goetze till Helagotland.se. 

Lågpriskedjan Normals första butik öppnade i danska Silkeborg våren 2013. Kedjan har sedan dess vuxit med över 450 butiker i Danmark, Norge, Sverige, Holland, Frankrike, Finland och Portugal.

Kedjan har hittills har 75 butiker i Sverige och planen är att inom kort öppna minst tio butiker till. Normals koncept är låga priser på kända märkesvaror inom bland annat hudvård, kosmetik och rengöring.

– Vi har ett koncept som inte finns på Gotland i dag, med kända varor till fast lågt pris plus mer udda nya produkter, säger Jan Nyberg.