Ny glasskedja till Visby – "Som en glassrestaurang"

I juni kommer den nya glasskedjan Glassvillan öppna i Visby och blir en del av Hotell Breda Blick.

Visby 26 april 2022 17:05

Glassvillan öppnade förra året i april på Vindö i Stockholm och väljer nu att expandera till Visby. I slutet av juni kommer glassföretaget slå upp portarna hos Hotell Breda Blick.  

– Det känns fantastik att kunna öppna i en sommarstad som Visby där det är mycket glass i fokus, säger Åse Edsborg, vd för Vindö glass och logi som äger Glassvillan. 

Glassvillan ingår i samma koncern som Breda Blick och därför kändes det naturligt att öppna konceptet i samma hus som hotellet. 

– Själva grejen med Glassvillan är att den ska äga rum i en villa med en villaträdgård där man kan sitta och äta glassen i. Det blir väldigt genuint, trevligt och somrigt och då passar Breda Blick superbra för oss, säger Åse. 

I april var Glassvillan med och tävlade i Svenska Glassmästerskapen 2022 och vann första pris i kategorin ”Glassmästarens val” med glassmaken kardemumma och brynt smör. 

– Vår hasselnötsglass fick också en bronsmedalj och båda smakerna finns med i några av våra glasskreationer på menyn. 

Vad för sorts glass har ni på menyn? 

– Vi tycker att det finns tillräckligt många som redan gör bra glass i bägare eller strut. Vi tillverkar egen gelato och sorbet, men är i stället nästan som en glassrestaurang där vi kombinerar olika sorters glass och ger dem roliga och fyndiga namn. 

– Vi sätter ihop olika smaker med topping och toppar gärna med saker som vi har tillverkat själva. Det blir nästan som en dessert och blir en större fikaupplevelse för gästerna, säger Åse. 

I cafét kommer det också finnas en meny med lite lättare rätter som Breda Blick kommer att sätta ihop.