Mirells flyttar till Adelsgatan i Visby innerstad

Nu är det klart att Mirells, som serverar vegansk mat och fika, ska flytta till Adelsgatan. "Det kommer bli en färgglad och härlig lokal", säger Max Wessman.

Visby 17 mars 2022 15:44

I april 2018 öppnade Café Mirell på Östercentrum i Visby. Nu berättar ägarna Max Wessman och Maya Arfvidsson att de kommer lämna lokalerna för att flytta till Adelsgatan 3. 

– Det kommer bli en färgglad och härlig lokal. I våra tidigare lokaler har vi inte kunnat laga mat på plats, det kan vi göra nu och betyder jättemycket för oss. Det kommer vara en stor förbättring för våra kunder, säger Max Wessman.

Hur har det varit att driva restaurang och kafé under året? 

– Det har varit upp och ner såklart, mycket på grund av corona. Men vi har väldigt många trogna kunder som stöttat oss under den här tiden och det är vi väldigt tacksamma för. 

I samband med flytten tar de bort café i namnet och kommer enbart heta Mirells. På den nuvarande adressen har de servererat lunch och fika. I de nya lokalerna kommer de även att satsa mer på frukost och utveckla menyn som helhet. 

– Nu är vi så mycket mer än bara café och satsar på både frukost, lunch och kafé. Vi kommer utveckla menyn och ha kvar våra mest populära rätter. Men samtidigt är det viktigt för oss med ett nyttighetstänk. 

Inomhus kommer de minst ha 50 platser och utomhus kommer det vara 24 platser. Ytan inomhus ökar från 100 kvadratmeter till det dubbla. 

– Vi är väldigt glada över det här och letat efter en ny lokal i två år. I slutet av mars är vår målsättning att öppna på den nya adressen.