Mille Lire – en italiensk oas i Visby innerstad

Riccardo Bandelli äger Mille Lire.
Riccardo Bandelli äger Mille Lire.

Restaurangen har funnits i fem år och hyllats av besökare på sociala medier. Ägaren Riccardo Bandelli är stolt över den produkt som man levererar och menar att de gör Gotlands bästa pizza.

Visby 11 september 2022 18:00

Mille Lire, som öppnade i maj 2017, är en riktig pärla i Visby innerstad och har hyllats av profiler som Benjamin Ingrosso, Miriam Bryant och Erik ”Jerka” Johansson. Riccardo Bandelli är den som ligger bakom restaurangen som gotlänningarna har tagit in i sina hjärtan.

undefined
Baren på restaurang Mille Lire i Visby innerstad.

Vi träffar honom precis innan han ska öppna för ytterligare en härlig sommardag på Stora torget i Visby. 

– Jag älskar att vara här och få träffa olika människor. Jag är väldigt social och älskar att prata med dem, när Benjamin Ingrosso var här hade jag inte koll på att det var han. Vi pratade om mat samtidigt som de kom fram flera stycken som ville fotas med honom. Till slut fick jag fråga vem han var, säger Riccardo Bandelli och tänker tillbaka på minnet. 

Han säger att det är viktigt för honom att prata med människorna som besöker Mille Lire.

– I början var jag lite blyg på grund av språket. Nu kör jag på och samtidigt utvecklas min svenska. Det är väldigt roligt. 

undefined
Pizzorna på Mille Lire har hyllats av ett gäng svenska kändisar.

På Mille Lire är råvarorna i fokus och även den pizzaugn, en vedeldad pizzaugn från Steffano Ferrara, är otroligt viktig få till den kvalité som man vill ha på pizzorna. 

– Innan Mile Lire kom till Gotland kände folk inte till riktig pizza på det sätt som vi gör. Nu är det ett helt annat intresse och människor gillar att prata pizza och göra det hemma. Men jag tycker personligen att Mille Lire är nummer ett på Gotland och resten är nummer två. Vi måste vara stolta över den produkt som vi levererar, säger Riccardo. 

Vad gillar du själv att käka för pizza? 

– Bra fråga! Jag älskar Napoli med sardeller och sedan tycker jag om Amatriciana väldigt mycket. 

Restaurang Mille Lire finns både på Stora Torget och på Stenkumlaväg.

– Vi brukar säga att Mille Lire på Stora torget är storasystern, det var även den restaurangen som öppnade först. 

undefined
Den röda vespan har på sätt och vis blivit Mille Lires maskot.

Kan det komma att öppna en Mille Lire-restaurang på fastlandet? 

– Vi har kollat på det, det är ingenting som är klart på något sätt. Vårt hjärta är på Gotland och så kommer det alltid vara.