Mikael Rickfors till Visbyfestivalen

 Mikael Rickfors avskalade tolkning av Richie Havens ”Freedom”.
Mikael Rickfors avskalade tolkning av Richie Havens ”Freedom”.

Den har blivit en långt gången tradition nu, Visbyfestivalen. I augusti ställer sig Mikael Rickfors på festivalscenen på Joda i Visby.

Visby 8 juni 2022 11:00

Det är Annika Fehling som en gång i tiden drog igång singer-songwriterfestivalen, som i år bjuder på alla möjliga genrer; visa, pop, rock, blues och americana.

Hon har höga förväntningar inför den 20 augusti:

– Festivalens viktigaste funktion är att vara en mötesplats, ett intimt sätt att njuta av musik, från artistens hjärta till publikens hjärtan. Jag hoppas på en jättefin dag och kväll, säger hon.

undefined
Annika Fehling har grundat Visbyfestivalen som i år arrangeras för 15:e gången.

 

Mikael Rickfors återvänder alltså till Gotland där han spelat så många gånger, en tid i tidigt 90-tal bodde han ju på Grymlings gård i Eksta. Rickfors har gjort sig odödligt inom den svenska populärmusiken med låtar som "Tender turns tuff", "Vingar" och tolkningen av soulpärlan "When a man loves a woman" och inte minst genom bandet Grymlings.

 

Sommaren 2019 uppträdde han på Warfsholm, äntrade scenen på kryckor och annonserade till publiken: "My stagediving years are over!".

På Visbyfestivalen uppträder han i trio tillsammans med Louise Reader och Jonathan Stenson.

Den legendariske blueasartisten Eric Bibb kommer också, tillsammans med Ulrika Bibb. Eric var en av många artister som kunde ses i senaste säsongen av tv-programmet ”På spåret”.

 

undefined
Fia Ekberg prisades för "Årets visa" på årets Manifestgala.

Ytterligare artister denna augustilördag är Fia Ekberg, en tidigare musikalartist som tog hem kategorin "Årets visa" på Manifestgalan tidigare i år. Gotländska De Lyttas Kapell med ståupparen Johan Seige i spetsen finns också i startlistan liksom Molly Pettersson Bröms som nyligen fick Roxys specialpris vid musiktävlingen Imagine.