Kiosken vid Kallis ersätts med nybyggd restaurang

Den som varit uppmärksam har säkert sett att det händer saker framför Wisby strand, strax norr om kallbadhuset i Visby. Containern som tidigare utgjorde kiosken på platsen är bortforslad samtidigt som marken nu bereds.

Visby 3 juni 2022 07:35

Området framför Wisby strand, strax norr om Kallbadhuset i Visby, står inför en förändringsprocess som ska vara färdigställd till midsommar. Förutsättningarna, det vill säga det temporära bygglovet, har funnits klart sedan 2020, men inte förrän nu avser de relativt nya ägarna, Mister French-gruppen, att skrida till verket.

– Tanken var att realisera bygglovet inför säsongen 2020. Men då var pandemin ett faktum så det gick helt enkelt inte, säger Kristian Acar, nöjesansvarig på Mister French- gruppen, som bland annat driver Kallis och Wisby strand på Gotland.

 

Bygglovet avser nybyggnad av en container med ett mindre restaurangkök och en toalett. Dessutom går, från skisserna att döma, att se ett trädäck på över 100 kvadratmeter som avses byggas med sittplatser för 60 gäster. Trädäcket kommer ha en pergolakonstruktion.

– Vi ser att restaurangen kan öka tillströmningen av människor till den delen av Visby. Vi vill ha så mycket människor som möjligt över hela sommaren, inte bara under Almedalsveckan och de hetaste veckorna på sommaren, säger André Persson, platschef på Wisby strand.

Själva trädäcket är det enda som står kvar på platsen efter sommaren. Allt annat försvinner, eftersom bygglovet är temporärt.

– Trädäcket blir en allmän plats under resterande delar av året, säger Kristian Acar.

Bolaget har samtidigt som man påbörjat bygget med den nya restaurangen ansökt om ett reviderat bygglov för samma verksamhet. Det handlar om marginella skillnader mot det beviljade bygglovet, menar Kristian Acar.

– Det blir i vilket fall som helst en riktigt trevlig restaurang för allmänheten. Exakt vilket koncept vill vi inte avslöja ännu, säger han.

Restaurangen kommer att servera lunch och middag från en à la carte meny. Den nya restaurangen ska komplettera Verandan på Wisby Strand och beachklubben Kallis.

– Det här blir en plats som är lugn där gästerna kan komma och se solnedgången och njuta av god mat. De som kommer hit ska kunna sitta och njuta av utsikten och miljön, säger Kristian Acar.

Till midsommar öppnar alltså den nya restaurangen, som har öppet till sensommaren. Redan nästa år vill man pröva att öppna tidigare under våren.

– Vi hoppas och tror på en riktigt fin sommar, vi ser verkligen fram emot öppningen nu, säger André Persson.


 
 
 
 
 
 

Läs mer!

Ny restaurang har öppnat i Visby innerstad

Ny restaurang har öppnat i Visby innerstad

Bubbel med utsikt – Cavabaren har öppnat i Visby

Bubbel med utsikt – Cavabaren har öppnat i Visby

KROGKOLLEN: Njut av mat i grön oas hos Växthuset Linds

KROGKOLLEN: Njut av mat i grön oas hos Växthuset Linds

Ett rum för resande - klassiska cafét i Visby innerstad

Ett rum för resande - klassiska cafét i Visby innerstad

Café Kubanen i Västerhejde – där Gotland möter Kuba

Café Kubanen i Västerhejde – där Gotland möter Kuba
Visa fler