Hyllad restaurang kommer till Visby - "Min andra stad"

Erik ”Jerka” Johansson med kompanjon Mattias Svensson, tillsammans med Anna Dahl Tillander på Burgsvik group.
Erik ”Jerka” Johansson med kompanjon Mattias Svensson, tillsammans med Anna Dahl Tillander på Burgsvik group.

I förra veckan blev det officiellt att Burgsvik Group blivit delägare i Wisby Hotel Group. Nu är det klart vilken en av de nya restaurangerna på Donners Plats blir.

Visby 4 april 2023 08:48

Burgsvik Group gick i förra veckan ut med nyheten om att de köpt 60 procent av hotell- och restaurangkoncernen Wisby Hotel Group. Grundaren Dan Tervaniemi är född på Gotland och valde i fjol att byta namn på bolaget för att visa på dess ursprung. 

Nu äger är de alltså majoritetsägare i flera hotell och restauranger på ön. Under måndagen blev det officiellt vilken en av restaurangerna som ska husera på Donners Plats blir. Sandhäxan, som i fjol även har restaurangen Strandhäxan på Djurgården, kommer servera sina populära mackor i Visby innerstad. Sandhäxan har sedan de öppnade blivit en ny favoritrestaurang i Stockholm. 

– Visby är min andra stad. Restaurangscenen har utvecklats mycket under de senaste åren, och vi känner att vi passar in och kommer att trivas. Det känns så kul att öppna krog i en stad man verkligen brinner för. Det känns faktiskt som en dröm, säger Erik ”Jerka” Johansson, som förutom att vara en av ägarna och grundarna till Sandhäxan även är skådespelare och deltidsgotlänning, till Helagotland.se.

På menyn finns, likt namnet antyder, mackor med diverse pålägg och tillbehör.

– De flesta människor älskar mackor. Det är enkelt, tryggt och man blir mätt. I Vasastan har vi lyckats attrahera ett blandat klientel, med allt från barnfamiljer och hipsters till tanter som bor i området. Det vill vi att Visbyhäxan också ska göra, säger Jerka Johansson.

Dessutom kommer de att öppna en temabar i källaren och det kan även komma att bli en nattklubb i lokalerna där Ivy tidigare huserade.

– Strandhäxan med uteserveringen känns som en sommargrej, men beroende på mottagande finns det ingenting som säger att tiki-baren inte skulle kunna vara öppen även utanför högsäsong, säger Mattias Svensson, ansvarig för kommunikation och konceptutveckling på Sandhäxan.

Här kan du läsa en intervju med Jerka Johansson från 2021.