Hemvändare öppnar ny butik på Adelsgatan i Visby

En ny butik kommer inom några månader att öppna i Visby innerstad. Angelica Haraldsson och sambon Richard Lindahl satsar på butiken Boligheter.

Richard Lindahl och Angelica Haraldsson ser fram emot att öppna butiken på Adelsgatan.

Richard Lindahl och Angelica Haraldsson ser fram emot att öppna butiken på Adelsgatan.

Foto: Linus Ehn/Privat

Visby2022-03-11 15:37

Sedan i början av förra året har det stått tomt i lokalerna där Indiska tidigare huserade. Nu är det klart att en ny butik kommer öppna på Adelsgatan 7 i Visby.

undefined
Richard Lindahl, Angelica Haraldsson och hunden Benji som kommer bli butikens maskot.

Angelica Haraldsson och sambon Richard Lindahl är de som tar inredningsbutiken Boligheter, som en gång startade i Västervik och nu finns på flera platser runt om i landet, till Gotland och Visby.

–  I juli i fjol flyttade jag tillbaka till Gotland med min sambo och vår hund. Då funderade jag på vad jag skulle göra och jag har alltid drömt om att ha ett eget företag eftersom jag är utbildad inredare och homestylist. Först funderade jag på att göra något inom det. Men så var i Skövde och gick in i butiken Boligheter där. Då var det verkligen kärlek vid första ögonkastet och jag blev helt kär i deras butik, säger Angelica Haraldsson.  

Hon surfade därefter in på deras hemsida och såg att det fanns ett franschise-koncept. Därefter började de leta efter lämpliga lokaler i Visby och till sist stod det klart att Adelsgatan skulle bli deras nya adress.

– Det var exakt något sådant som jag ville ha och jag fastnade för alla varumärken som de hade. Nu är vi jätteglada över att ha fått tag i en butik på Adelsgatan, det är här som vi vill vara, säger hon.

undefined
Nu är det klart att en ny butik ska öppna på Adelsgatan.

I mitten av maj kommer de att öppna. Fram tills dess är det renovering och inköp som står på schemat. 

– Butiken ska andas lite Gotland med både inslag av kalk och betong, samtidigt följer inredningen den gråa tråd som kedjan har. Vi ska försöka ska en lite mer unik butik i Visby, samtidigt som det ska andas samma koncept.