Frida Skattberg startar året runt-café i Visby

Ett nytt året runt-café har öppnat i Visby innerstad. Bakom satsningen står bland annat entreprenören, influencern och bloggaren Frida Skattberg.

Visby 7 juli 2022 08:50
undefined
Bild inne från det nya kaféet i Visby innerstad.

Bakprofilen Frida Skattberg har nära 300 000 följare på Instagram. Hon bloggar, vloggar, släpper kokböcker om bakning, influerar via sociala medier och driver café. Sedan några år tillbaka bor hon i Klintehamn tillsammans med sin man, och när GA träffade paret i hemmet under hösten 2021 berättade Frida Skattberg om kärleken till bakningen

– Jag slutar aldrig att tänka på bakverk och tänker att det här vore gott. Jag kanske kan göra en prinsesstårta som en muffins, eller en dammsugare som är stor som en rulltårta. Jag bara provar i andra former eller mixar ihop två stycken, och det brukar bli väldigt bra, sa hon då.

Då var hon också i full gång med att starta upp sin nya turkosa fikavagn i Klintehamn – men nu är hon alltså aktuell med ett nytt café i Visby. 

undefined

På sitt Instagram-konto berättar Frida Skattberg om den nya satsningen i Visby innerstad.

"Ett magiskt fint café innanför murarna på Visbys bästa kullerstensgata! Ja, äntligen kan jag berätta!" skriver hon i inlägget.

Cafét öppnade den 4 juli och drivs tillsammans med Glassmagasinet i deras lokaler på Hästgatan. Frida Skattberg berättar att det förutom hembakat fika, kaffe och andra drycker även går att köpa enklare rätter såsom sallader, wraps och grillade mackor. Cafét går under namnet Fridas bakery and coffee.

I och med öppnandet av det nya cafét är tanken att fikavagnen ska säljas.

undefined
Den goda desserten som det även såldes mycket av i Fridas fikavagn.