FLERA TIPS: Mysiga ställen i Visby med uteservering

I Visby finns det flera mysiga platser att slå sig ner på. Här tipsar vi några av alla restauranger och barer som finns i vår fantastiska innerstad.

Visby 3 september 2021 16:34
undefined
Bakfickan.

Bakfickan

Det är väl kanske ett av Visbys mysigaste ställen? I över 25 år har gotlänningar och besökare gått till restaurangen för att äta fisk och skaldjur. Eller sätt dig på deras mysiga uteservering och njut av något gott. Om du ska äta rekommenderar redaktionen fisksoppan med aioli eller deras Moules Frites. 

Adress: Stora torget 1.

undefined
Natalie Nilsson, Volare.

Volare 

En fantastisk vinbar på Strandgatan i Visby. Vill du få koll på olika viner eller bubbel? Gör då ett besök hos Natalie Nilsson och bli förtrollad i vinets värld. På Volare finns även härliga Jesper Borgenstrand som ligger bakom kontot ”Hänt på restaurang” – dråpliga historier från krogen som även släppts i bokform. 

Adress: Strandgatan 20. 

undefined
Det kan även vara gott med en öl på Bageriet.

Bageriet

Ellen Kanellos och Erik Raunås driver krogen på torget som många ser som ”Gotlänningarnas vardagsrum”. Gå dit och drick något gott från baren – eller testa något från deras meny. Inför året gjordes en nysatsning på menyn som ändrat skepnad jämfört med hur det sett ut tidigare. Det är något som uppskattas av många besökare! 

Adress: Stora torget 7.

undefined
Bolaget.

Bolaget

Vi börjar med om hur namnet kom till. Systembolaget öppnade sin butik på Stora torget 1955 och när de tidigare ägarna tog över lokalerna år 2006 skruvade de ner de sex första bokstäverna i namnet – då fick krogen namnet Bolaget. De bjuder på en fantastisk uteservering där man både kan äta något gott och hänga med kompisarna. Under året har de även utvecklat sin vinlista och drinkmeny.

Adress: Stora torget 16. 

undefined
Bröderna på Jessens Saluhall & Bar.

Jessens Saluhall och Bar

Bröderna Jessen driver tillsammans saluhallen i Hästbacken. Där finns massvis med gott kött, bra mat och andra härliga delikatesser. Om du blir sugen på en eller något annat som kan var gott för strupen – så dyk in där eller sätt dig på deras mysiga uteservering.

Adress: Hästgatan 19. 

undefined
Eller ta en härlig drink på Bar Kemi.

Bar Kemi

Här är den mexikanska maten och de härliga drinkarna i fokus. Ska du ut med din käresta, kompis eller på en dejt? Gå till Bar Kemi och njut av deras fantastiska drinkar. Ska du käka? Då rekommenderar redaktionen Al Pastor och de grymma majskroketterna.

Adress: Hästgatan 3. 

undefined
Eden Tapas & Bar.

Eden Tapas & Bar

Kanske något bortglömd på Stora torget. Men är du sugen på tapas och dela med dina vänner? Då är det självklart att gå hit och njuta av maten. Deras uteservering ligger även i finfint solläge – en tidig aw i solen rekommenderas.

Adress:  Södra Kyrkogatan 14. 

Läs mer!

Restaurangen tillfälligt stängd – hoppas kunna öppna snart igen

Restaurangen tillfälligt stängd – hoppas kunna öppna snart igen

Satsar på hållbart julbord–Allt utom sillen är från ön

Satsar på hållbart julbord–Allt utom sillen är från ön
Visa fler