Färgglada godisbutiken lockar många besökare

I butiken Karamellboden i Visby innerstad trängs godsakerna på hyllorna. Här finns något för alla godisälskare och för många gotlandsbesökare har butiken blivit ett uppskattat besöksmål.

Mycket av sakerna i Karamellboden är inspirerat från Pippi Långstrumps värld.

Mycket av sakerna i Karamellboden är inspirerat från Pippi Långstrumps värld.

Foto: Simon Frid

Visby2022-07-26 07:58
undefined
Caroline Danielsson driver Karamellboden i Visby innerstad.

Mitt i hjärtat av Visby innerstad bjuder Karamellboden in till en godisupplevelse som sträcker sig bortom det vanliga. Sedan 90-talet har den gemytliga lilla butiken lockat nyfikna turister till Södra Kyrkogatan 7, där både dörr och markiser ger en försmak av den färgglada butiken.

– Från början var det mycket lösgodis som gällde och något som vi fokuserade mycket på, men i samband med pandemin så valde jag att ta bort en hel del. Nu är det en stor blandning av godis och annat gott, säger Caroline Danielsson som tog över butiken med sin far 2009 men nu driver den på egen hand.

Inför årets säsong har butiken fått sig ett ordentligt lyft. Förutom att väggarna har fått ny färg så har fler hyllor med plats för fler godsaker har kommit upp.

– Det ska vara färgglatt, kännas lekfullt och det ska finnas många grejer att välja bland. Jag är jättenöjd över hur det nu ser ut här, det blev väldigt fint.

undefined
Mycket av sakerna i Karamellboden är inspirerat från Pippi Långstrumps värld.

Butiken har hämtat inspiration från den godisbutik som finns i filmerna om Pippi Långstrump.

– Många tror att det är den butiken. Men så är det inte, däremot har vi mycket Pippisaker och den påminner rätt mycket om butiken från Pippi Långstrump.

undefined
En av påsarna är förknippade med Stockholmsveckan.

En rolig detalj är att hon fått flera specialtillverkade produkter till sin butik i Visby innerstad. Det handlar bland annat om godispåsar från Konfekteriet.

– Det är något som jag är väldigt glad över! Det känns roligt att få något som bara jag har och sedan har jag även fått choklad som bara finns här. 

Jag har själv hört människor som letar efter din butik – hur känns det att ha något som besökare går runt och letar efter?

– Det är såklart jätteroligt att det är så. Jag och dem på Kränku brukar skicka kunder till varandra, ofta vill man gå till båda butikerna. Sedan händer det ju att folk går in när de ser att de går förbi en godisbutik.

undefined
På Karamellboden finns det ett stort och varierat utbud.
I butiken säljs det bland annat produkter som specialgjorts för Gotland.
I butiken säljs det bland annat produkter som specialgjorts för Gotland.