De tar över tre krogar i Visby – startar även nattklubb

Den nya nöjeskoncernen Berzelii Group har som målsättning att bli en av de största i Sverige. Nu är det klart att de tar över tre restauranger i Visby innerstad och de ska även starta en ny nattklubb.

Visby 27 april 2022 13:00

Nu är det officiellt att Berzelii Group gjort en storaffär på Gotland. De har tagit över Vinägergruppen med verksamheterna Italienaren, Sober och just Vinäger i Visby innerstad. Affären gjordes för några veckor sedan och nu pågår ett febrilt arbete inför sommaren.

– Vi har länge letat efter en verksamhet i Visby och jag själv har jobbat många år här. Jag älskar Gotland och livet på ön, och vad Gotland står för. När vi väl fick den här möjligheten gick det väldigt snabbt. Nu håller nattklubben på att renoveras för fullt, säger Douglas Lagercrantz, , operativ chef, CCO, på Berzelii Group.

undefined
De fyra verksamheterna ligger alltså på Hästgatan och på Donners plats i Visby innerstad.

Hur känns det att ta över de här verksamheterna?

– I grund och botten känns det här fruktansvärt roligt och hur bra som helst. Det här är något som vi verkligen ser fram emot, samtidigt kommer vi igång tätt inpå säsongen på Gotland och vi har mycket att göra framåt. Vi ska få i gång alla verksamheter så snart som möjligt.

Först kommer Italienaren att öppna, därefter Sober och Vinäger och sedan öppnar en ny nattklubb i månadsskiftet juni-juli. Nattklubben kommer att ligga på mellanvåningen och ovanför Sober.

– Nattklubben kommer att ha en internationell och modern touch. Jag har lång erfarenhet från krog- och nattklubbsvärlden och det känns oerhört kul att få bygga upp det här från grunden. Det kommer att vara ett nytt koncept gällande ljud och ljus, ännu får vi vara lite hemliga, säger Douglas Lagercrantz.

undefined
Ingången till den nya nattklubben kommer vara på uteserveringen vid Italienaren.

Han säger att deras målsättning är att verksamheterna ska ha öppet året runt, förutom Vinäger som bara kommer att ha sommaröppet. 

– Verksamheterna är väldigt bra och vi kommer att bibehålla det som har varit bra och kanske utveckla det. Vi kommer se hur allt fungerar, men vår vision är att så långt som möjligt ha öppet året runt. Så ska det definitivt vara, säger Douglas Lagercrantz.

Under måndagen presenterades restaurang- och krogkoncernen Berzelii Group för allmänheten. Namnet hämtade de från den berömda parken, Berzelii Park, som ligger i anslutning till krogarna Rose, Fou och Hallwylska i Stockholm som de driver sedan tidigare.

– Det är lite som att drömmen blir verklighet att få vara med och bygga upp det här. Jag och mina kollegor har länge diskuterat att få bygga en ny koncern från grunden, där vi kan styra visionen och värdegrunden. Vi kan sätta våra värderingar, hur vi tar hand om vår personal och hur vi möter våra gäster. Vi är väldigt måna om att bygga upp en verksamhet där alla trivs och mår bra, säger Douglas Lagercrantz.

undefined
Douglas Lagercrantz säger att det för honom är en dröm att få vara med och bygga upp en ny restaurangkoncern.

Vad är målet för er framåt? 

– Vår målsättning är att bli en av Sveriges ledande verksamheter inom nöje. Det är viktigt för oss att växa i lagom takt, att inte gå för snabbt fram och att vi tar hand om personalen och verksamheterna. Men det är vår målsättning, säger han.