De satsar på en ny eventlokal i Visby innerstad

Johan Waktel, Murat Öyzurt, Oskar Gejler är alla delaktiga i den nya satsningen som görs i Visby innerstad.
Johan Waktel, Murat Öyzurt, Oskar Gejler är alla delaktiga i den nya satsningen som görs i Visby innerstad.

Till jul ska den nya lokalen vara färdig och man sparkar igång satsningen med en fest för hemvändare.

Visby 15 november 2021 19:02

Det var under våren 2019 som Murat Öyzurt köpte Bolaget av de dåvarande ägarna. Sedan dess har han gjort flera förändringar i lokalerna. Bland annat har man inrättat en ny loungedel i entrén till krogen som de även kommer utöka framöver.

Nu kommer de att ta nästa steg. För tillfället bygger man om och renoverar Systembolagets gamla lager som de själva även använt till det ändamålet. Visionen är att det ska bli en eventlokal som ska kunna användas på en mängd olika sätt.  

– I somras var det verkligen ett lager och vi använde de för sprit, bärs, stolar och parasoll. När det står en sak där är det lätt att man ställer in ännu mer. Det tog någon vecka bara att få ut allt, säger Oskar Gejler på Bolaget. 

Nu har de börjat renovera lokalerna och tanken är att det ska bli en ny eventlokal i Visby. Redan på juldagen kommer den att användas för en hemvändarfest.

– Det ska vara en lokal för event, konferenser, bröllop och för klubbar. Vi ska ha en flyttar bar, så att det ska vara möjligt att anpassa lokalen så mycket som möjligt, säger Murat Öyzurt, ägare av Bolaget. 

Ännu har de inte satt något nytt namn för den nya delen av Bolaget. Deras förhoppning är att kunna ta in runt 150 personer. 

– Målsättningen är att det ska vara en lokal där vi inte har några förväntningar eller måsten. Den ska kunna användas till det vi vill ha den till för stunden. Tanken är inte att ha någon nattklubb där, vi ska inte bli ett nytt Munken eller Gutekällaren, säger Murat Öyzurt.