Benjamins burgarsuccé – nu har hans foodtruck öppnat

Benjamin Ljungbergs egenkomponerade smash-burgare slog ned som en bomb och kammade hem en tredjeplats i hamburger-SM förra året. Och redan första dagen som han började kränga sina matkreationer utanför Stora Coop ringlade kön lång.

Visby 8 april 2022 20:05

Benjamin Ljungberg blev ett aktat namn i seriösa hamburgerkretsar i samma ögonblick som bronspengen i SM blev hans 2021. Snabbt föddes tanken på en egen foodtruck och nu är drömmen alltså ett faktum. Och smakstarten pekar på att det kan bli en riktig framgångssaga.

– Första dagen gick det över förväntan. Vi sålde mer än hälften av allt vi hade. Planen är att ha öppet idag lördag och imorgon söndag också, men det kan bli så att vi får slut på kött. Och får vi det så kan vi inte få in mer till helgen. Men vi hoppas att vi ska kunna erbjuda alla som kommer hit en burgare, säger Benjamin Ljungberg.

 

För Benjamin Ljungberg, som till vardags även är rörmokare, har det blivit mycket jobb. Först renoverade han upp den gamla husvagnen så den skulle bli en brukbar foodtruck samtidigt som han kämpade på med rörmokeriet. Nu har han gått ner till på 80 procent på sitt vanliga arbete. För planen framöver är att kombinera de båda sysslorna. Att sluta som rörmokare är det inte tal om.

– Det stämmer bra. Det blir väl nästan 200–300 procents jobb. Men driften och motivationen finns och då är det inget problem, säger han.

Innan öppnandet gick Benjamin Ljungberg ut på sociala medier och spred ordet om vad han hade i kikaren. Så han hade på känn att kunderna skulle vallfärda. För att klara anstormningen har plockat in två killar som hjälper honom att flippa vid grillarna.

– Det här är ju Gotland och ryktet går snabbt. Jag tror att snacket har gått på ön under tre månader och folk har vetat vad som komma ska.

 

Självförtroendet är det sannerligen inget fel på och han ger en känga åt konkurrenterna.

– De håller inte måttet. Det kan ju låta lite kaxigt, men ska jag vara ärlig så tycker jag faktiskt inte det. Jag tycker att jag slår alla här på Gotland, säger Benjamin Ljungberg.

 

Enligt Benjamin Ljungberg är hemligheten bakom just hans burgare simpliciteten och att de lagas med kärlek.

– Mina hamburgare är väldigt enkla. Men varje del eller tillbehör är det mycket omsorg lagt på. Så de är riktigt goda.

Kommer man kunna spisa bronsburgaren i foodtrucken?

– Ja, vi håller lite på den, men den kommer komma som en månadens hamburgare. Kanske hamnar den på menyn senare, men just nu satsar vi på fyra andra, säger Benjamin Ljungberg.


 
 
 
 
 
 

Läs mer!

Ett rum för resande - klassiska cafét i Visby innerstad

Ett rum för resande - klassiska cafét i Visby innerstad

Café Kubanen i Västerhejde – där Gotland möter Kuba

Café Kubanen i Västerhejde – där Gotland möter Kuba

De tar över tre krogar i Visby – startar även nattklubb

De tar över tre krogar i Visby – startar även nattklubb

Ny glasskedja till Visby – "Som en glassrestaurang"

Ny glasskedja till Visby – "Som en glassrestaurang"

KROGKOLLEN: Bolaget har fått en helt ny kostym • ”Vi ville ha en mer öppen känsla”

KROGKOLLEN: Bolaget har fått en helt ny kostym • ”Vi ville ha en mer öppen känsla”
Visa fler