SE LISTAN: Här är de bästa publikplatserna under GGN

Vi bad Conny Bohlin, ytterst ansvarig för Gotland Grand National, att ta fram en lista på vilka som är de bästa publikplatserna.

Tofta 28 oktober 2022 08:59

Området efter Uthoppet

– Vi leder upp alla motionärer/eliten vid ett nytt område och backen har nu fått namnet Kroksnudden som betyder omväg på gotländska. Det är en stor utmaning för motionärerna och det är ganska brant. Det är upp och ner, sedan upp och ner igen. När man är trött efter 2,5 timmes körning, då kan det bli en rejäl utmaning. Det är nedanför mäss- och eventområdet till höger, säger Conny Bohlin.

Publikplatsen Berget

– Det är en publikplats som många inte upptäckt ännu. Det är en ganska brant backe som går rakt upp mellan mässområdet, mål och start.

Skogen nära gamla Bursbaracken 

– Det är alltid spännande att gå in där och se hur förarna hanterar den hala kalkstenen i skogen. Om man går in vid gamla Bursbaracken och in i skogen en liten bit är det väldigt bra terräng.

Blixtlåset med nya kameraplatsen

  • Jag tror att den platsen kommer locka en hel del publik som inte tidigare varit där. Det är en del sten och kalksten som många ur publiken inte sett tidigare. Det är ett intressant parti som även tv-publiken kommer att gilla. 

Spana in "Cigarren"

– Strax efter målgång ligger ett ställe som vi kallar för "Cigarren". Det är ner och sedan upp i skogen igen. 

undefined
Bild från klassiska Hästskon.

Sist men inte minst – besök klassiska Hästskon

– Den är nästan alltid bra att stå vid och om det är mycket vatten kan det vara väldigt spännande. Vi kan garantera att det blir ett riktigt gyttjebad, säger Conny Bohlin.