KROGKOLLEN: Tofta Beach House – en ny destination på ön

Den nya strandrestaurangen öppnade inför sommaren 2021 och det blev verkligen en succé. Det var många gäster och ett stort antal personer som delade sin upplevelse i sociala medier – bland andra landslagskaptenen Victor Lindelöf.

Tofta 19 april 2022 15:48

Det var inför förra sommaren som storsatsningen Tofta Beach House slog upp och kunde välkomna besökare. Ägarna till restaurangen har hämtat inspiration från olika stranddestinationer runt om i världen, och kanske främst Kalifornien och Miami.

När Thomas Nässén, ansvarig för driften av Tofta Beach House, summerar den första tiden med restaurangen beskriver han den som en succé. 

– Det känns fantastiskt bra och det vi är mest glada över är att det kommer så många under både för- och eftersäsong. Vår produkt har uppenbarligen en attraktionskraft utifrån det att många vill ha ett resmål att åka till. Här kan du ta en promenad vid havet och kombinera det med ett besök hos oss. Det är något som många uppskattar, bara under påskhelgen har vi haft mer än 500 gäster, säger Thomas Nässén. 

undefined
Den hela fisken har blivit väldigt populär på restaurangen.

Är det något från menyn som alltid kommer att finnas kvar? 

– Vår köksmästare kommer bli tokig på mig om jag redan nu utlovar att något ska finnas kvar! Det jag är glad över det utbud som vi har och att vi kan leverera en sådan bredd. Tidigare har jag varit på olika citykrogar och då har vi hela tiden fått jobba med att skala av menyn. 

Ah, men du kan väl berätta för oss vad som är mest populärt? 

– Caesarsalladen går som tåget! Sedan kan jag säga att biffen går väldigt bra och de rätter som vi har där det är hel fisk. Jag var inte helt säker på att våra gäster skulle vilja ha det, men det har verkligen gått bra. 

undefined
Vyn från restaurangen är storslagen.

En annan sak som är väldigt populärt på restaurangen är drinkar.

– Våra två signaturdrinkar är Rhubbery och Basilika. Det ska lysa om drinkarna och vara mycket färg. Hos oss är det drinkar, vin och bubbel som gäller. Men det går att dricka bärs också.

Tofta Beach House har öppet 40 veckor om året och målsättningen är att bli en året runt-destination. Under sommaren fick platsen ett fantastiskt välkomnande och landslagskaptenen Victor Lindelöf och hans fru Maja Nilsson Lindelöf spenderade flera dagar hos dem – vilket de båda berättade om i sina sociala medier. 

– Vi lever i en tid då sociala medier betyder väldigt mycket för olika destinationer och det har en otrolig genomslagskraft. Vi är väldigt glada över att de ville hänga så mycket hos oss. Samtidigt visade det att alla kan känna sig hemma hos oss, alldeles oavsett vem man är. Men det ärklart att det är ett kvalitetstecken för oss när de visade upp att de var här, säger Thomas Nässén. 

Under försäsongen kommer Tofta Beach House ha öppet under helgerna. Från och med i juni kommer öppettiderna successivt att utökas.

undefined
Inredningen har tagits fram med hjälp av Spik Studios som bland annat hjälpt Steam Hotel och Ellery Beach House.

Kommer vi att märka av skillnad jämfört med när ni öppnade? 

– Den största skillnaden är att vi kommer ha mer öppet i år. Vi fick i fjol begränsa vårt öppethållande för att vi inte hade tillräckligt med personal. Nu har vi det och kör full fart framåt. 

Han menar att satsningen har visat att Tofta verkligen är en plats att räkna med.

– Den här etableringen har visat att vi är på rätt väg och att Tofta absolut kan vara en året runt-destination. Vi visar allvar med det vi säger och att man kan göra massa saker här nu. Vi har hela tiden trott på vårt koncept, men ibland behöver man få en bekräftelse kring att det varken är problem med avstånd till Visby eller sol och bad, säger Thomas Nässén. 

undefined
Thomas Nässén, driftansvarig för Tofta Beach House.