Gumbalde satsar på en förlängd säsong

Gumbalde Resort har satsat rejält på sin anläggning och satsar på att förlänga säsongen ytterligare. "Planen är på att sikt kunna erbjuda en året runt-anläggning", säger vd:n Matz Bengtsson.

Stånga 7 oktober 2022 08:36
undefined
Här kan grupper ha konferenser.

Under de senaste åren de nya ägarna av Gumbalde Resort satsat flera miljoner kronor på att bygga en ny golfbana och göra flera andra uppdateringar av anläggningen. I år var första säsongen som besökarna fått ta del av hur det ska se ut. 

– Den nya golfbanan blir naturligt en säsongsförlängare. En bra golfbana attraherar golfare och det är många som uppskattat designen och kvalitén på banan. September har varit riktigt bra, säger Matz Bengtsson, vd Gumbalde Resort. 

undefined
Matz Bengtsson är vd på Gumbalde och medlem i tre gotländska golfbanor. Vilken som blir hans hemmaklubb återstår nu att se.

Nu satsar de på att förlänga säsongen och kommer hålla öppet hela oktober. Därefter kommer man på grund av läget kring elpriserna att endast ta emot grupper från och med november och sedan öppna upp för julbord. När julborden är över är målet att öppna igen 1 april.

– Planen är att på sikt erbjuda en året runt-anläggning. Nu börjar vi med att förlänga säsongen och sedan är målet framöver att ha öppet året runt. Om vi kan ha öppet under länge tider, då kan vi attrahera mer kompetens till Stånga, säger Matz Bengtsson. 

undefined

Hittills har man investerar runt 40 miljoner kronor i anläggningen. Målet är att framöver bygga bostadsrätter och utveckla anläggningen ytterligare.

– Det här året har varit jättepositivt för oss. Nu ska vi fortsätta på att utveckla anläggningen, samtidigt som vi tar ansvar för ekonomin i och med det omvärldsläge som vi har, säger Matz Bengtsson.

Har ni tips på fler aktörer som väljer att satsa på en förlängd säsong? Mejla och tipsa oss på redaktion@gotlandjustnu.se.

undefined
Ett av rummen som finns på Gumbalde Resort.