Inspireras och shoppa hos Rolf & Friends på Salthamn

Några kilometer utanför Visby ligger Salthamn med butiken Rolf & Friends. I häftig fabriksmiljö kan du ta del av konst, keramik, kläder, mat och inredning.

Ingången till Salthamn

Ingången till Salthamn

Foto: Mathilda Lavergren

Specialbutiker2022-07-05 10:00

Det var en speciell känsla när Katarina Rolf klev in i fabriksbyggnaden för första gången. 

undefined
Katarina Rolf i utställningslokalen.

- Jag blev tokförälskad i den här lokalen, det var något med den. Jag såg direkt att jag skulle vilja ha ett galleri här, säger Katarina Rolf. 

Det var mycket jobb från idé till att butiken och galleriet kunde ta plats i de gamla fabrikslokalerna. Men den här sommaren är nu den femte hon driver butiken Rolf and Friends i byggnaden. 

Nu har hon ett konstgalleri i lokalen hon blev förälskad i. Butiken med kläder och inredning ligger i en annan del av byggnaden och i ett tredje utrymme har Katarina sin keramikverkstad. Här drejar hon och skapar egen keramik som hon säljer i butiken. 

undefined
Ingången till Salthamn

- Jag har hela tiden varit noga med att keramiken ska finnas kvar i butiken. Det är viktigt för den och det är viktigt för mig, säger Katarina. 

Visionen hon hade om vad hon ville skapa i fabriken har tagit form, men hon har ständigt nya idéer. 

- Vi utvecklar här hela tiden och nytt för i år är att vi inte bara säljer ny inredning, utan också vintage. Vi kommer bygga miljöer med nytt och gammalt och vill inspirera alla på Gotland som bygger hus och som ska inreda, säger Katarina. 

undefined
Butiken på Salthamn.

Den här sommaren är första året de kommer ha kvällsöppet. Nu kan man att äta, dricka vin och shoppa på kvällstid. 

- Vi tänker att många har fullt upp på dagarna, är det fint väder kanske man hellre vill ligga på stranden. Det blir en perfekt after beach i den här häftiga miljön, shoppa samtidigt som du kan äta och dricka något gott, säger Katarina Rolf. 

Utställningar i galleriet: 

Juli: Konstverk av Anna Bülow 

Från slutet av juli: Bevingad skulptur 

undefined
Bevingad skulptur