Fina platser att föreviga på Sudret

Närsholmens fyr
Närsholmens fyr

När du tar dig runt på södra Gotland kommer omgivningen säkerligen att hänföra dig flera gånger om. Vissa platser är extra magiska, speciellt om du lyckas vara där under den gyllene timmen i solnedgångsljus.

Södra Gotland 6 juni 2023 09:00
undefined
Närsholmens fyr

Fyren på Närsholmen

På vägen ut mot Närsholmen dras tankarna lätt till Afrikas savann. Väl ute på halvön tar fyren över uppmärksamheten. Alltid lika ståtlig från vilken vinkel du än fotograferar och ett av Gotlands mest kända landmärken.

undefined
Väderkvarnar på Hundlausar i Vamlingbo

Väderkvarnarna i Vamlingbo

Det tre karaktäristiska kvarnarna vid Hundlausar har du säkert sett tidigare – som inramning i programmet Så mycket bättre. Ett kort stopp längs vägen mellan Burgsvik och Vamlingbo är allt som behövs för att föreviga dessa rikskändisar.

undefined
Holms fiskeläge vid Holmhällar

Holms fiskeläge

Mellan stranden och raukfältet vid Holmhällar finns ett litet fiskeläge med bodar byggda helt i sten, till och med taken är av stenflis. Den här platsen är värd mer en ett snabbstopp. Har du en picknick-korgen är det perfekt att duka upp den här.

undefined
Utsikt från Husrygg på Storsudret

Husrygg och Kettelviken

På väg mot Hoburgen ska du definitivt svänga av när du ser skylten "Vacker kustväg". Ännu hellre stannar du till i naturreservatet Husrygg och njuter av vidderna därifrån. Nedanför slingrar sig den vackra Kettelviksvägen fram.

undefined
Hoburgsgubben på Storsudret

Hoburgsgubben

En tur på Storsudret är inte fullbordad utan att ha sett Hoburgsgubben. Kanhända är denna rauk mer känd än imponerande, men omgivningen är fin att vistas i och när du ändå är här är det klart att gubben ska vara med på bild.