Prisregn över gotländsk korv

Under de Nordiska mästerskapen i mathantverk kammade Gotlands Korvfabrik hem ett guld och två brons.

Petter Bendelin, ägare och grundare av Gotlands Korvfabrik. Gotlands Korvfabrik tillverkar både kött- och växtbaserad chark i gamla sockerbruket i Roma. Allt kött är gotländskt och kommer från Kravgrisuppfödarna på Havor gård i Havdhem.

Petter Bendelin, ägare och grundare av Gotlands Korvfabrik. Gotlands Korvfabrik tillverkar både kött- och växtbaserad chark i gamla sockerbruket i Roma. Allt kött är gotländskt och kommer från Kravgrisuppfödarna på Havor gård i Havdhem.

Foto: Anna Sundström

Roma2022-09-05 15:57

”Ett väl utfört hantverk med fint kryddig, lagrad och smörig smak. En topprodukt!”

Så lyder motiveringen till den guldmedaljvinnande pancettan, som prisades i kategorin "lufttorkat kött".

undefined
Pancettan från Gotland prisades med guld.

– Att göra lufttorkat är ju det mest komplicerade man kan ge sig in på inom charkuteri och att vi lyckats göra produkter som håller sån klass att vi vinner i ett sånt här fint sammanhang är ju helt fantastiskt kul, säger Petter Bendelin, ägare och grundare av Gotlands Korvfabrik, i ett pressmeddelande.

Korvfabriken prisades även med två brons för fänkålssalamin, i kategorin "lufttorkad korv" och kokkorven The Cure i kategorin "värmebehandlad korv".