Wisby Hof byter skepnad – blir pop-up café

I mitten av februari, och fram till påsk, kommer restaurangen Wisby Hof byta skepnad till ett pop-up café. Marta Beimin från Polen är den som kommer stå för bakverken.

Wisby Hof blir pop-up café med egengjorda bakelser.

Wisby Hof blir pop-up café med egengjorda bakelser.

Foto: Bildmontage

Restaurang & catering2022-01-13 19:05

– Hon är jätteduktig och älskar att baka så jag tänkte att det blir en rolig grej att testa. Vi kommer börja med fredagar och lördagar och om det blir succé har vi öppet fler dagar, säger Reinhard Keinprecht, ägare till Wisby Hof.

undefined
Reinhard Keinprecht äger Wisby Hof.

Marta bor numera i Visby tillsammans med sin fästman Mateusz Jagielski som är köksmästare på Bryggeriet Mat & Malt. Marta driver det populära bakkontot: martaxeats på Instagram. Kontot är fullmatat med bakverk med inspiration från hemlandet och bakelser i olika färger och former, och det är också det som kommer vara i fokus på cafét. 

– Vi vill förse Visby med något nytt, och kommer även servera mer matigt fika som bagels med ost och skinka och andra varierande fyllningar, säger Reinhard.

undefined
Marta Beimin driver Instagramkontot ”Martaxeats” och nu kommer hon baka bakverk till Wisby Hofs nya satsning.

En del av den ursprungliga restaurangen kommer stängas av och resten har ordnats om till en cafédel med vintagestil. 

– Vi får se hur det utvecklas. När vi öppnar restaurangen igen vid påsk kanske vi kan kombinera både cafét och restaurangen på något sätt, säger Reinhard Keinprecht.

Wisby Hof.
Wisby Hof.