Tidsplanen för nya restaurangen på Tofta strand håller

Såhär är det tänkt att den nya restaurangen ska se ut.
Såhär är det tänkt att den nya restaurangen ska se ut.

Om två månader är den nya restaurangen på Tofta strand tänkt att öppna. Thomas Nässén, verksamhetschef, säger att tidsplanen håller och att öppning kommer ske under midsommarveckan.

Restaurang & catering 29 april 2021 14:48

Bygget av den nya restaurangen som ska ligga på Tofta strand pågår för fullt och Thomas Nässén, verksamhetsansvarig, säger att de för tillfället ligger i fas med den tidsplan som man satt. 

– Det går bra. Vi ligger rätt med det som vi har sagt. Vi håller på med ytskikt för tillfället och får inom kort möblerna till restaurangen, säger Thomas Nässén. 

De har till restaurangen tagit hjälp av Spike Studios som bland annat varit med och utvecklat destinationer som Steam Hotel i Västerås och Ellery Beach House på Lidingö åt ESS Group.  

Dennis Lundin är den som kommer att vara ansvarig för maten i restaurangen. Han har tidigare varit köksmästare på Bolaget vid Stora torget i Visby. Thomas Nässén säger att inspirationen till maten hämtats från stranddestinationer som Miami och Los Angeles.

– Om man till exempel har Burrata på menyn kanske vi har gotländska trädgårdstomater till. Vi kommer göra en twist på de grejer som vi har på menyn, säger han. 

Vilken är den största utmaningen framåt? 

– Den stora utmaningen är ovissheten kring restriktionerna och hur det kommer se ut i sommar. Vi kan inte binda upp folk som vi inte vet om vi har jobb för i sommar, säger han.

Restaurangen är tänkt att öppna under midsommarveckan.