Stelor öppet på julafton – "Behöver fler mötesplatser"

Det är inte mycket som har öppet på självaste julafton, men i år har Stelor valt att ha öppet med mat, dryck, klappar och quiz.

Restaurang & catering 20 december 2022 16:01

Stelor i Västergarn har haft öppet under adventshelgerna där de serverat en julinspirerad gårdsmiddag och pubmeny. Det har varit lyckade helger och nu kommer de även öppna dörrarna för de som vill på julafton. 

– Julafton är inte så heligt för oss och vi brukar ha så mycket folk här hemma ändå, så vi kände att vi lika gärna kunde ha öppet, säger My Wrethagen som driver Stelor tillsammans med Linus Ström. 

De kände även att de ville erbjuda en mötesplats i juletid.

– Det är inflation och polarisering på gång i samhället. Därför känns det som att vi behöver ha fler mötesplatser och om man ändå har en plats att erbjuda så känns det fint att få öppna dörrarna för fler. 

För de som vill fly det traditionella julborden så serverar de i stället en julinspirerad á la carte-meny. Det går också bra att bara dricka ett glas vin eller ta en kopp kaffe.  

– Man måste inte komma och äta en fin avsmakningsmeny, det är bara att droppa förbi. 

Från kl.16.00 på julafton har de öppet och då har även tomten hunnit förbi och lagt klappar under granen. Kl. 20.00 är det dags för ett quiz som en granne har knåpat ihop. 

– Det blir högt och lågt och man får komma och göra som man vill helt enkelt. Vi får se hur många som kommer, nästa år kanske vi utvecklar konceptet ytterligare, säger My.

Vet du fler restauranger som kommer ha öppet på julafton? Tipsa oss med ett mejl till: redaktion@gotlandjustnu.se