Nya restaurangen – få mat och dryck till hängmattan

Norderstrand – Restaurang & Bar har öppnat vid Norderstrands camping. Här kan du njuta av pizza, lokalproducerad korv och öl i en hängmatta eller i restaurangen med utsikt över havet.

Norderstrand – Restaurang & Bar har öppnat i Visby och här kan du bli serverad i hängmattan. Maja Hellsund är en som testat den nya hängmattan.

Norderstrand – Restaurang & Bar har öppnat i Visby och här kan du bli serverad i hängmattan. Maja Hellsund är en som testat den nya hängmattan.

Foto: Mathilda Lavergren

Restaurang & catering2022-07-18 15:41

Mattias Andersson med familj driver sedan tidigare Fide Äventyrsby & Camping i Fide. Nu har de även öppnat en restaurang i Visby med namnet Norderstrand – Restaurang & Bar. Satsningen började i Fide för drygt två år sedan och i vintras öppnades en vintervariant av restaurangen i Funäsfjällen. Den nya restaurangen i Visby är nu öppnad på Visby Strandby vid Norderstrands camping. 

– Det kommer att hända mycket roliga och unika saker på Norderstrand kommande åren. Platsen ligger fantastiskt till, med en solnedgång som ger fantastiska förutsättningar för mysiga kvällar, säger Mattias Andersson. 

Målet är att utveckla stället till ett unikt vattenhål för öbor och turister. På menyn står de populära pizzor som flörtar med det gotländska, men även gotländska korvar från Gotlands korvfabrik och öl från Burgsviks bryggeri. 

– Vi försöker att få det så lokalt som möjligt. Vi har ju en ramslöksmajo som vi gör från grunden av ramslök som vi plockar här på Gotland, säger Simon Andersson som är restaurangansvarig. 

Restaurangen ligger med utsikt över havet och här kan man till och med bli servad i en hängmatta som är placerad en bit ut i havet. 

– Det är väldigt mysigt att ligga där ute och är det någon som blir sugen på en pizza så kommer vi ut med den, säger Simon. 

Utöver god mat ligger fokuset på värdskap. Tillsammans med Visby Strandby vill de lyfta den upplevelsen vid Norderstrand ännu en nivå.

– För oss är det viktigt att alla känner sig välkomna, och att det blir lika trivsamt för själen som för plånboken, säger Mattias Andersson. 

Den nya restaurangen satsar på pizza, burgare och korv - allt med fokus på Gotland.
Den nya restaurangen satsar på pizza, burgare och korv - allt med fokus på Gotland.