Krusmyntagården utökar med ny restaurang vid GT-villan

GT-villan.
GT-villan.

I sommar får Krusmyntagården ett nytillskott med en ny restaurang längst ner på området. Årets unga kock 2019, Fabian Olli Johanson, blir ansvarig för köket.

Restaurang & catering 28 april 2021 07:00

GT-villan, där man bland annat serverar Gin och tonic, har blivit en uppskattad hemvist för Krusmyntagårdens besökare och runtomkringboende. Nu är det tänkt att man ska ta nästa steg för området. 

Runt midsommar öppnar en restaurang vid GT-villan. Fabian Olli-Johanson, Årets unga kock 2019, kommer vara ytterst ansvarig för köket och även kocken Penda Thomsson kommer arbeta vid restaurangen. 

– Hjärtat kommer vara ett utekök som vi paketerar in, det blir mycket grill och grönsaker i fokus. Det kommer vara gotländska primörer så gott det går. Det kommer vara en lätt avskalad ala carté-meny med halvrätter, säger Fabian Olli-Johanson.

Han är uppvuxen i Väskinde och är barndomsvän med Krusmyntagårdens tidigare ägare Lena Blomqvists dotter. 

– Jag har varit på Krusmyntagården väldigt mycket under min uppväxt. När jag och Karl Törngren (Krusmyntagårdens nuvarande ägare, reds anm) började prata om att jag skulle ansvara för maten vid GT-villan kändes det klockrent, säger Fabian Olli-Johanson.

Karl Törngren säger att den nya restaurangen kommer öppna runt midsommar. I den nya restaurangen kommer det finnas runt 30 sittplatser. 

– Det blir en avslappnad och lite vuxnare del av Krusmyntagården. Tanken är att det ska hända grejer där hela sommaren och rätterna kommer bytas ut ofta. Nu håller vi på med uteköket och ett nytt trädäck som ligger direkt på gräsmattan. 

David "Myggan" Johansson blir ansvarig för evenemang och gästspel vid GT-villan.

– Tanken är att ha mindre konserter om pandemin tillåter och andra gästspel. Vi vill fortsätta med den härliga känslan som varit kring GT-villan, men lyfta det ett steg till, säger Fabian Olli-Johanson.