KROGKOLLEN: Njut av mat i grön oas hos Växthuset Linds

Samtidigt som du spanar in växter kan du ta en skön paus med mat eller fika i en oas av gröna blad.

Restaurang & catering 7 juni 2022 10:11

På Växthuset Linds kan man vandra runt länge. Här finns växter i alla dess former. Blommor, träd, allt för trädgård, plantering och inredning. Till alla trädgårdsfantasters förtjusning har nu plantskolan blivit ännu större. Grinden längst bort i plantskolan leder nu ut till ett utökat sortiment av stora buskar och träd, krukor, trädgårdsinredning och de växter som trivs i lite skuggigare miljöer. 

undefined
Anna Lind Holsner som äger Växthuset Linds tillsammans med sin man Alex.

– Det känns bra att kunna erbjuda våra kunder ett ännu större sortiment och samtidigt använda den här ytan som vi tidigare inte utnyttjat till något, säger Anna Lind Holsner som äger Växthuset Linds tillsammans med sin man Alex. 

För 20 år sedan när Annas föräldrar ägde butiken fanns det en restaurang på Linds. Den blev aldrig vad de hade tänkt och togs därför bort. Den lilla fikahörnan som fanns inne i växthuset har alltid vart uppskattad, men är i dag något helt annat.

undefined
– Vi försöker följa årstiderna och vi har en bred meny med allt från fiskgryta till schnitzel, säger Lars.

– Kunderna säger att det är så härligt att sitta här bland alla växter i växthuset och dricka en kopp kaffe. Det finns vissa kunder som kommer hit bara för att må bra, säger Anna. 

Restaurangen och caféet öppnade 2020 och hit kommer nu många för att äta, fika och njuta bland växterna. 

– Det känns jättebra att vara igång. Vi visste inte riktigt hur det skulle gå eftersom vi öppnade mitt i pandemin, säger Lars Nisser som fått uppdraget att driva restaurangen tillsammans med sin fru Ingela Adman Nisser.

undefined
- En del sitter och tar en kopp kaffe i caféet medan andra tar ett glas vin, säger Anna.

– Restaurangen har blivit väl mottagen och det roligaste är att vi har en väldigt bred grupp av kunder. Det är en härlig mix med barnfamiljer, damer, affärsluncher, herrgrupper med flera som kommer till restaurangen. Det tycker jag är fantastiskt, en del sitter och tar en kopp kaffe medan andra tar ett glas vin, säger Anna.

Under våren har ramslök och sparris varit i fokus och i juni kan gästerna börja ta del av sommarmenyn. 

– Vi försöker följa årstiderna och vi har en bred meny med allt från fiskgryta till schnitzel och alltid några veganska och vegetariska alternativ. Vi gör om de stående rätterna hela tiden för att det ska följa säsong och så vill vi att det ska finnas något för alla, säger Lars Nisser.

undefined
Restaurangen och caféet öppnade 2020 och hit kommer nu många för att äta, fika och njuta bland växterna.

 
 
 
 
 
 
Krogkollen

Bageriet satsar på en hel rätt av matsvinn – ska passa alla plånböcker

Bageriet satsar på en hel rätt av matsvinn – ska passa alla plånböcker

Mille Lire – en italiensk oas i Visby innerstad

Mille Lire – en italiensk oas i Visby innerstad
Visa fler