Hans momos har tagit sig in i gotlänningarnas hjärtan

Sundar Tamang vågade till slut satsa på sin dröm och serverar nu momos i Visby. Nu är planen att öppna en egen restaurang.

Sundar Tamang, 34 år, serverar sina momos från sin foodtruck. Den står vid gamla tågstationen i Visby.

Sundar Tamang, 34 år, serverar sina momos från sin foodtruck. Den står vid gamla tågstationen i Visby.

Foto: Simon Frid

Restaurang & catering2021-05-10 10:00

Sundar Tamang, 34 år, driver Sundars Momo som under de senaste åren huserat vid gamla tågstationen vid Södercentrum i Visby. Han träffade sin fru Sofia redan 2008 när båda var i Thailand. Efter några år flyttade han med henne till Sverige och första gången han kom till ön var 2010.

– Vi gifte oss 2015, först med min släkt i Nepal och sedan blev det bröllop i Sverige. Sedan har jag jobbat på Bageriet och funderade lite på vad jag skulle vilja göra. Jag frågade några kompisar och min familj om vad jag skulle göra för något och hade lite svårt att bestämma mig, säger Sundar Tamang och fortsätter: 

– Sedan var det någon som sa "Sundar, du ska inte göra dumplings och momos?". Vi lagade det mycket hemma och jag hade väl inte självförtroendet för att jag skulle bjuda på det och kunna sälja det.

Till slut bestämde han sig för att satsa och för tre år sedan öppnade han foodtrucken Sundars Momo. Där serverar han momos som är en nepalesisk typ av dumpling. 

– Året innan hade jag inte sett så många andra matbilar, så jag tänkte att det var ett bra läge. I år verkar det bli jättemånga, säger han.

Hur vanligt är momos i Nepal? 

– Man kan hitta det var som helst, det kan vara gatumat och det serveras på femstjärniga hotell. Nu har vi gjort det här och gjort det snyggt. Nu kan jag faktiskt leva på det och det är väldigt roligt.

I år har han öppet från april till september och hans mål är att i framtiden öppna en egen restaurang. I höst hoppas han, om coronapandemin tillåter, kunna resa med sin familj till Nepal. Därefter ska planerna på en restaurang ta form. Just nu är tanken att det ska bli en restaurang och en mindre butik. 

– Jag har alltid drömt om att få driva en egen restaurang. Det hade varit väldigt roligt att få göra det.

Det finns olika typer av momos.
Det finns olika typer av momos.
Karta: Här brukar Sundars MOMO stå