Ett rum för resande - klassiska cafét i Visby innerstad

I en av Visbys mysiga gränder ligger det lilla cafét Ett rum för resande. Trots att det är litet har människor från hela världen hittat hit och tagit en kopp kaffe, frågat om tips eller ätit någon av Zadoks pastarätter.

Restaurang & catering 15 maj 2022 19:26

Jag har bland annat haft gäster från Australien, Sydamerika och Taiwan, säger Zadok Lev. 

Han vill att hans café ska vara en trygg och avslappnad plats för både de som reser hit, och de som vill ge sig ut på en resa. 

undefined
Zadok Lev öppnade Ett rum för resande år 2005.

Vi har resemagasin här för inspiration och turister brukar komma hit och ta en kopp kaffe och fråga om tips. Det blir som att resa för mig också när folk med olika nationaliteter besöker cafét, säger Zadok. 

Han öppnade 2005 och är en av de verksamheter som har öppet året runt i Visby. Genom åren har många kommit och gått genom den röda dörren och flera har återvänt. 

Jag har många stammisar och det är väldigt roligt att följa dem och se hur deras liv utvecklas. I dag hände ett fint sådant exempel, säger Zadok och fortsätter: 

För många år sedan hade jag babycafé. Mammor kom och åt frukost på stora filtar på uteserveringen. En av de mammorna har kommit hit under alla år sedan dess och idag kom hennes två döttrar hit alldeles själva för första gången, och en av dem var med på babycafét som liten bebis. Det kändes varmt i hjärtat att de nu själva valde att gå till mitt café. 

undefined
Zadoks hemgjorda, franska eclair.

Zadok bakar och lagar all mat själv. Likaväl som det går att börja dagen med en frukost på cafét, går det att avnjuta en fika med traditionella bakverk, eller mer speciella som den franska eclair. Zadok inspireras mycket av Italien och därför finns också hans egengjorda pasta på menyn.

Olika sorters pasta passar till olika pastasåser. Jag försöker hela tiden utveckla mig själv och när kunderna säger att det är gott och passar bra ihop då känner man att det går åt rätt håll.

undefined
Trots att det är litet har människor från hela världen hittat hit och tagit en kopp kaffe, frågat om tips eller ätit någon av Zadoks pastarätter.

Den mest populära pastan som funnits med sedan starten är den med prosciutto, pesto och soltorkade tomater. 

Alla har sina favoriter här. Många säger att det är tråkigt att de alltid tar samma sak, men jag tycker att det är fantastiskt att de hittat något de gillar och att de hittat en favorit. 

Mitt mål är få folk att må lite bättre när de går härifrån och att de känner att de vill komma tillbaka, säger Zadok. 


 
 
 
 
 
 
Läs mer!

Restaurangen tillfälligt stängd – hoppas kunna öppna snart igen

Restaurangen tillfälligt stängd – hoppas kunna öppna snart igen

Satsar på hållbart julbord–Allt utom sillen är från ön

Satsar på hållbart julbord–Allt utom sillen är från ön
Visa fler