Brödboden öppnar på Östercentrum

Snart serveras frukost, fika och lunch återigen i lokalerna där Märthas Cafés huserade – nu i Brödbodens regi.

Restaurang & catering 15 februari 2023 16:39

Sedan juni 2022 har det varit tomt i lokalerna där Märthas Café fanns under 33 år. I höstas gick fastigheten ut till försäljning. Roy Abd-El Ahad blev ny ägare och började söka efter någon som vill driva verksamhet året runt. 

– Brödboden var mitt förstahandsval, för jag har sett vilket kanonjobb de har gjort vid Södertorg, säger Roy Abd-El Ahad.

Brödbodens ägare Joakim Ahrling ser positivt på att kunna erbjuda ett alternativ i båda ändarna av Visby Centrums gågata. Lokalerna ska nu fräschas till och personal ska rekryteras innan Brödboden välkomnar sina kunder även till Östercentrum. 

undefined
Joakim Ahrling och Roy Abd-El Ahad.

– Ambitionen är att kunna öppna i mars. De som har besökt Brödboden vid Södertorg kommer känna igen sig här. Det blir äldre kaféstuk, säger Joakim Ahrling.  

En skillnad mot Brödboden vid Södertorg är att bröd kommer kunna bakas på plats här och att mer mat kommer finnas att välja på i utbudet.

– Den kundkrets som var van att äta frukost på Märthas Café hoppas vi hittar tillbaka hit, för vi kommer ha ett bra frukostutbud även i Brödbodens regi, säger Joakim Ahrling.