Retrofest inleder sommaren på Kallis

Kallis klubbsommar inleds med en stor retrofest på midsommardagen. Med flera eurodance-artister på scen utlovas en riktig hitkavalkad.

Nöje 19 mars 2023 06:05

Kallis öppnar sommarsäsongen med en stor retrofest. Med start klockan 12 på midsommardagen arrangeras "Retro beach club" med eurodance-artisten E-type och pop- och dancegruppen Da Buzz på scen. 

– Det här är artister som levererar två timmars hits, säger Thomas Nässén, utvecklingsansvarig på Wisby Strand.

E-type som egentligen heter Martin Erikson är känd bland annat för sina spektakulära scenshower som kännetecknas av stora mängder pyroteknik, rök och konfetti. Och enligt arrangörerna är det inget som man kommer att spara på under midsommardagen.

På stranden vid Kallis har det arrangerats after beach sedan tidigt 2 000-tal.

– Vi vill vara aktuella men vi vill aldrig glömma vår historia. Det ska vara festligt, lätt, somrigt och samtidigt elektroniskt, säger Thomas Nässén om evenemanget.

Både platsen och musiken binder samman nutiden med det historiska menar han.

– Alla har en relation till E-type och 90 procent har en relation till Da Buzz.

Både den elektroniska musiken och artisternas framträdanden på scenen passar väl ihop med Kallis koncept menar Thomas Nässén:

– Vi gifter oss med E-types show och det giftermålet blir väldigt härligt. Sen har vi ytterligare ett batteri, säger han.

Exakt vad det handlar om vill han dock inte avslöja i nuläget. 

– Jag vill inte gå händelserna i förväg men vi gör ett riktigt bra avstamp inför sommaren. Vi har en jättespännande sommar på gång, säger han.