Tips: Grillplatserna i Visby – regionen utökar med fler

Många har under pandemin valt att samlas utomhus vid grillplatserna. Regionen kommer under maj att sätta upp flera nya grillplatser i Visby och även på några andra platser.

Mat & dryck 2 maj 2021 13:43

Utomhusaktiviteterna har fått en otrolig boom under coronapandemin. Bland annat har många valt att passa på och mysa vid de grillplatser som finns runt om i Visby.

– Jag kan tänka mig att grillningen har fått ett uppsving eftersom om vi ska träffas flera samtidigt under pandemin får vi göra det utomhus, för att det ska vara säkert. En grillplats är bra att samlas vid när det är kallt och då man kan äta samtidigt. Det är alltid ett plus, säger Christian Strängborn, parkenhetschef vid Region Gotland.

De har i sociala medier sett att många gotlänningar och även besökare väljer att nyttja grillplatserna. 

Region Gotland planerar att sätta upp flera nya grillplatser under maj. På strandpromenaden i Visby finns redan flera grillplatser som lämpar sig väl, och det finns även på exempelvis Södra Hällarna, i Tallunden, på Galgberget och Norderstrand.

– Vi utökar med en grillplats vid Tallunden och det kommer nya vid Bingeby, parken i Gråbo och vid Krokska dungen. Sedan blir det även nya i Hemse och i Klintehamn, säger Christian Strängborn.

Han säger att det är roligt att kunna satsa på något som är efterfrågat.

– Det här är något som många vill ha, och sedan finns det en annan aspekt av det. När eldningsförbudet kommer är det bra att vi kan erbjuda sådana här fasta grillplatser eftersom det är viktigt att elda på ett bra och säkert sätt.

Tips när du grillar

- Kontrollera att grillen står stadigt innan du börjar. 

- Var väldigt försiktig om du använder tändvätska. Många rekommenderar istället tändrör, tändklossar, tändpapper eller eltändare.

- Elda enbart med grillkol eller briketter. Det blir inte lika stora lågor och det går oftast bättre och man får snabbare glöd.

- Om olyckan är framme ha släckredskap nära till hands, exempelvis en hink med vatten eller flera flaskor med vatten.