Bruna Dörren satsade på förlängd säsong – blev en succé

Bruna Dörren är en populär samlingsplats för alla åldrar.
Bruna Dörren är en populär samlingsplats för alla åldrar.

Över 100 personer i ett musikquiz i mitten av september i Ljugarn? Bruna Dörrens beslut om en förlängd säsong har slagit väl ut. "Vi är väldigt glada och tacksamma", säger Mattias Nordberg.

Ljugarn 14 september 2022 16:17

Bruna Dörren är en av Gotlands mer kända restauranger. Under de senaste åren har den blivit omåttligt populär och ägarna vittnar om två väldigt bra sommarsäsonger, både under 2021 och 2022.

– Sommaren 2021 var exceptionell utifrån att många reste inom landet och inte kunde besöka så många andra platser. Men även den här sommaren har varit väldigt bra och det är många som uppskattar Bruna Dörren, säger Mattias Nordberg, en av delägarna. 

Restaurangen har blivit en samlingsplats för alla åldrar och det är något som fortsatt är tydligt. Både under sommaren och nu när hösten infunnit sig. Ägarna valde tidigare i somras att köra vidare september ut – vilket är första gången som de gör. 

– Det var många som kunde tänka sig att stanna kvar och jobba och jag hade möjligheten att köra vidare här. Då valde vi att göra det, det har gått över all förväntan, säger Mattias Nordberg. 

De har haft hela september och kommer fortsätta det med fram till första lördagen i oktober. Under lördagarna har det varit musikquiz och förra lördagen, 10 september, var det hela 29 lag med fyra deltagare i varje som var med i Brunna Dörrens quiz. 

– Lördagen innan hade vi 12 lag, så det var ju helt fantastiskt. Vi är väldigt glada och tacksamma för stödet och att många besöker oss. Ljugarn är en klassisk plats för bröllop och det är många gäster som har besökt oss under den här tiden, både innan och efter bröllopen, säger Mattias Nordberg.

Har du något mer exempel på verksamheter som nyligen valt att satsa på förlängd säsong eller året runt-öppet? Hör gärna av dig till oss på redaktion@gotlandjustnu.se.