Roliga aktiviteter för barn under hösten på Gotland

Kotteland
Kotteland

Här listar vi några ställen som är roliga att besöka för de minsta i familjen under hösten på Gotland.

Kultur och Nöje 16 september 2022 08:00
undefined
Kotteland

Kotteland 

På Kotteland i Visby kan barn i alla åldrar ha roligt. Här kan barnen åka snabbt i rutschkanor, kasta sig i bollhav, hoppa högt i hoppborgen eller tävla med varandra på trampcyklarna. Leklandet är öppet året runt och här finns oändliga möjligheter för lek och skoj. Barnen kan bland annat ta del av småbarnsområde, studsmatta, klätterställning, filmhörna, bollhav, rutschkanor med mera.

Två saker som är bra att ha koll på: En vuxen måste alltid följa med barnet och ha uppsikt över det. Alla måste ha strumpor på sig. 

undefined
Fenomenalen

Fenomenalen 

Fenomenalen är en plats för alla åldrar där man upplever, utforskar och upptäcker tillsammans. Fenomenalen är en upplevelse av naturvetenskap, teknik och matematik. Under skollov arrangeras ofta särskilda aktiviteter och olika workshops. Du hittar aktuell information på www.fenomenalen.se

undefined
Fornsalen

Fornsalen

Dyk ner i den gotländska historien en stund. Fornsalen är Gotlands kulturhistoriska museum. Här kan du se igelkottsflickan från stenåldern, vikingatida silverskatter, följa människornas liv på ön genom 9 000 år och lära dig mer om Gotlands medeltida storhetstid. 

undefined
Hoppa och volta på Trampolinparken i Fårösund.

Hoppa och volta i trampolinparken 

I Fårösund ligger Fårösunds trampolinpark. I den stora arenan finns 9 trampoliner, lufthav och väggar som man kan springa på. Du kan lära dig volter och olika hopp och här tränar både avancerade hoppare och nybörjare.  Du bokar tid på: snowcamp.bokadirekt.se

undefined
Besök någon av simhallarna.

Bada  

Plask, lek och dyk är alltid kul. Det finns tre simhallar på Gotland som har öppettider för allmänheten. Solbergabadet i Visby, Hemsebadet i Hemse och Kustparksbadet i Fårösund. Kolla in öppettiderna för respektive simhall på Region Gotlands hemsida: gotland.se/simhallar.

undefined
Barnevenemang med sagor och rörelse på Almedalsbiblioteket.

Almedalsbiblioteket

På Almedalsbiblioteket har barnen sin egen mysiga hörna med massor av böcker för alla åldrar. De har också sagostund och musiklek för de yngsta och olika workshops och bokklubb för de något äldre.