LISTA: Det här kan du göra under höstlovet på Gotland

Snart höstlov och tid för att hitta på roliga saker eller varför inte upptäcka en ny plats på Gotland? Här är en lista fullproppad med olika aktiviteter som äger rum på höstlovet.

Höstlov på Gotland

Höstlov på Gotland

Foto: Bildmontage

Kultur och Nöje2022-10-07 08:40
undefined
Bergmancenter, Fårö

Höstlov på Bergmancenter 

Höstlovet på Bergmancenter bjuder på roliga aktiviteter för hela familjen. Mellan söndagen den 30 oktober till söndag 6 november kan du besöka deras utställning Lek, lust och ljus, kolla på film i bion, samt ta med de små till Skaparverkstan för höstpyssel. 
Utställning: Lek, Lust och Ljus, 12:00-16:00.
Skaparverkstan: 12:00-16:00. 

Bergmancenter visar också höstlovsbio:
Söndag 30 okt 15:00 - LasseMajas detektivbyrå: Skorpionens gåta
Söndag 30 okt 17:00 - Nope
Onsdag 2 nov 11:00 - Titina
Söndag 6 nov 17:00 - Loving Highsmith

Öppet: 11:00 - 16:00

undefined
Roma Kungsgård har öppet under tre dagar på höstlovet.

Höstlov på Roma Kunsgård

Höstlovskul i dagarna tre, fyllda med aktiviteter och godsaker. Romateatern bjuder in barnen till en spöklik sagostund, och förutom det blir det yxkastning, bågskytte, ansiktsmålning och tipsrunda. Café Grönhagen och butikerna har öppet. 

Öppet: 3-5 november

undefined
Snövit - The musical 5 november.

Snövit - The musical

Snövit i ny tappning - Ett sagolikt musikaläventyr för hela familjen

5 november klockan 16:00 på Wisby Strand. 

Stickcafé Slite 

På tisdagar från 4 oktober till den 13 december är det Stickcafe klockan 13.00-15.30. Du tar med eget arbete, kaka och ett glatt humör. Stickcafeét är en kamratcirkel via Studieförbundet Vuxenskolan. Alla får delta, deltagarna både stickar, virkar och broderar. Lokalhyra + kaffe = 20kr/gång.

Adress: 

Kvarterslokalen Vikhagen
Storkullsgränd, 62449 Slite

undefined
Hemsebadet har öppet på Höstlovet.

Bada  

Plask, lek och dyk är alltid kul. Det finns tre simhallar på Gotland som har öppettider för allmänheten. Solbergabadet i Visby, Hemsebadet i Hemse och Kustparksbadet i Fårösund. Kolla in öppettiderna för respektive simhall på Region Gotlands hemsida: gotland.se/simhallar.

Korpens pool har också öppet under höstlovet, bada, plaska, lek eller simma. Adress: Hyvelgatan 13. Förbokning måste göras. Boka på 0498207065 eller mail: info@korpengotland.se

Herrviks Motormuseum 

Här hittar du ett 50 tal gamla motorer från 1913 och framåt och här finns tändkulor, bensin, dieselmotorer, båtmotorer, stationära och utombordare. Museet startades 2009 med att först byggas en lokal och sedan samla ihop motorer. Den största motorn väger 40 ton och den minsta kanske 10 kg.

Öppet på onsdagar 5 okt-14 december. 

Tid: 10:00 - 15:00

Höstlov på Gotlands Museum 

Gotlands Museum har även en mängd olika aktiviteter att erbjuda. Ficklampa på museet, konstvandring, spökjakt och Skepp & skoj. Museets spöken har letats fram ur vrårna, som du får hälsa på om du vågar!

Visningen ”Ficklampa på museet” ges två föreställningar per kväll 29 oktober till 5 november (förutom onsdag och torsdag 2 och 3 november). Rekommenderas för barn över sju år.

Den 31 oktober anordnas en konstvandring för barn från nio år och uppåt, som heter 

Dessutom anordnas”Konstens historia på en timme”, en spökjakt på museet, där du får leta spöken och svara på kluriga frågor.

Barnutställningen Skepp & skoj, där du får lära dig allt om att knyta knopar, lasta fartyg och klappa sälar, har självklart öppet!

undefined
Åk allahelgonatåget i Dalhem.

Allhelgonatåget

Den 5 november kan du åka en tur med Gotlandståget. Upplev resan i tiden och de historiska miljöerna vid stationerna i Dalhem (Hesselby), Tule, Roma Kungsgård och Roma.

undefined
Trampolinparken Fårösund

Hoppa på höstlovet!  

I Fårösund ligger Fårösunds trampolinpark. I den stora arenan finns 9 trampoliner, lufthav och väggar som man kan springa på. Du kan lära dig volter och olika hopp och här tränar både avancerade hoppare och nybörjare.  Du bokar tid på: snowcamp.bokadirekt.se

undefined
Det är dags att avsluta säsongen på Visbytravet.

Säsongsavslutning på Visbytravet 

Den 5 november är det dags för årets sista tävlingsdag på Visbytravet.
En härlig dag där publiken tillsammans hejar fram vinnarna och upplever den fantastiska travsporten. 

Vill du äta mat i restaurangen bokar du ett bord, vill du hämta mat och ta med till bilen, läktaren eller någon annanstans så väljer du avhämtning. 

Kotteland 

På Kotteland i Visby kan barn i alla åldrar ha roligt. Här kan barnen åka snabbt i rutschkanor, kasta sig i bollhav, hoppa högt i hoppborgen eller tävla med varandra på trampcyklarna. Leklandet är öppet året runt och här finns oändliga möjligheter för lek och skoj. Barnen kan bland annat ta del av småbarnsområde, studsmatta, klätterställning, filmhörna, bollhav, rutschkanor med mera.

Två saker som är bra att ha koll på: En vuxen måste alltid följa med barnet och ha uppsikt över det. Alla måste ha strumpor på sig. 

undefined
På Almedalsbiblioteket finns det gott att äta och bra att läsa.

Almedalsbiblioteket

På Almedalsbiblioteket har barnen sin egen mysiga hörna med massor av böcker för alla åldrar. De har också sagostund och musiklek för de yngsta och olika workshops och bokklubb för de något äldre.

undefined
I Lummelunda brukspark kan du ta en fin höstig promenad.

Besök en ny plats på ön

Hösten är en fin årstid på Gotland, passa på att besöka en fin vandringsstig, utkiksplats eller häftigt raukfält. 

Här har vi en lång lista på olika platser som är värda ett besök: BESÖKSMÅL 

Med ficklampa på museet, kanske inte för den lättskrämda.
Med ficklampa på museet, kanske inte för den lättskrämda.