Thomas Stenström: "Kommer spela så länge öborna pallar"

Thomas Stenström kommer till Gotland i sommar och spelar på Stora Gåsemora. – Jag har hört om den där ladan, är det någonstans på Gotland jag ska spela så är det där, säger Thomas Stenström.

Konsert 25 maj 2022 17:29

Söndagen den 24 juli kommer Thomas Stenström tillsammans med Moonica Mac att spela i ladan på Gåsemora. Det var Thomas själv som ringde till Magnus Nygren på Stora Gåsemora och undrade om han kunde få komma dit och spela. 

– Jag blev jätteglad att han hörde av sig, det är ju annars jag som ringer till artisterna. Det är superkul att han vill spela här i en gammal hölada, säger Magnus Nygren på Stora Gåsemora. 

– Jag har hört om den där ladan och sett bilder på den, så är det någonstans på Gotland jag ska spela så är det där, säger Thomas Stenström. 

Varför ville du spela på Gotland? 

– Gotland finns i mitt hjärta och jag kände att jag måste komma dit i sommar och spela, det känns mycket somrigare på er ö också. Och sen vill jag spela överallt, för det kom aldrig någon artist till den staden jag kommer ifrån. 

Thomas farmor kommer från Gotland, han mycket släkt på ön och han var ofta här på somrarna som liten. Han minns sommardagarna i Kappelshamn extra tydligt. 

– Jag kommer ihåg stenstranden där, att jag hoppade från någon stor sten i vattnet och att jag åt jättemycket rökt flundra. 

Thomas och Moonica blev goda vänner när de båda var deltagare i Så mycket bättre förra året. Nu gör de några spelningar runt om i Sverige tillsammans i år och en blir på Stora Gåsemora. 

– Det blir en klockren kombo, och publiken kommer få allt de vill ha. Vi har samma synsätt på musik och hon är helt magisk live. 

– Det kommer bli två egna konserter, men vi kommer inte kunna hålla oss ifrån att sjunga något tillsammans också. Vår kreativitet kommer göra att det händer massor av saker. 

I Så mycket bättre tolkade de varandras låtar. Thomas gjorde en tolkning av Moonicas "Till slutet av augusti" och Moonica tolkade Thomas låt "Ser du månen där du är ikväll?". 

– Jag kommer definitivt köra min tolkning och jag är nästan helt säker på att Moonica kommer köra sin också. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag inte vilja gå av den där scenen, jag kommer spela så länge gotlänningarna pallar med mig. 

Hoppas du att dina släktingar kommer och kollar på spelningen? 

– Ja, det hoppas jag verkligen och om de gör det så bjuder jag på öl. 

Tror du att du kommer vilja bo på Gotland i framtiden? 

Ja, om det finns något hus över i Kappelshamn, så absolut!  

Biljetterna släpps klockan 10.00 på fredag. 

 

 


 
 
 
 
 
 

Spelningar på Gotland

The Ark längtar efter att få komma tillbaka till ön

The Ark längtar efter att få komma tillbaka till ön

Miss Li ser fram emot spelningen på Kneippbyn

Miss Li ser fram emot spelningen på Kneippbyn

Miriam Bryant om vad hon gillar mest på Gotland

Miriam Bryant om vad hon gillar mest på Gotland

Mikael Rickfors till Visbyfestivalen

Mikael Rickfors till Visbyfestivalen

Thomas Stenström och Moonica Mac till Gåsemora

Thomas Stenström och Moonica Mac till Gåsemora
Visa fler
Läs mer!

Miriam Bryant kommer till Stora Gåsemora

Miriam Bryant kommer till Stora Gåsemora

Molly Sandén kommer till Stora Gåsemora i sommar

Molly Sandén kommer till Stora Gåsemora i sommar