Hemsebutiken expanderar och flyttar

Den tidigare järnaffären Klintehamn ska rustas upp och bli butik.
Den tidigare järnaffären Klintehamn ska rustas upp och bli butik.

Den gamla övergivna järnaffären i Klintehamn har fått en ny ägare. Det är Åsa Hallin, som driver butiken ”Kuriåsa” i Hemse, som nu ska rusta upp huset och öppna butik.

Klintehamn 2 oktober 2022 11:32

Fastigheten som tidigare inrymde Klintehamns järnaffär har stått övergiven i åratal. Men nu har den nya ägaren Åsa Hallin börjat renovera huset för att så småningom öppna butik. Den nuvarande butikslokalen i Hemse är inte vinterbonad och dessutom planerar hon att starta en webbutik. Målet är att det ska bli en året runt-verksamhet.

– Jag kommer inte att flytta från Hemse, utan det blir fler affärer. Det här är ett bra ställe, vi ska starta en webbutik och det är ganska stora lokaler så vi får plats med ett lager, säger Åsa Hallin.

undefined
Den tidigare järnaffären Klintehamn ska rustas upp och bli butik.

Hon och hennes söner har redan börjat riva inomhus och snart är det dags att riva på utsidan också.

– Först ska vi göra en fasadförändring och ta bort eterniten, byta fönster och ta fram träfasaden. Invändigt ska vi isolera och göra en rejäl make over. Sedan finns det ju möjlighet att göra lägenheter på plan två, säger Åsa Hallin.

Hon räds inte att ta sig an det lite förfallna huset. 

– Jag gillar ju återbruk och det här huset förtjänar bättre än att bara stå där. Det är ett bra gammalt hus, säger hon.

En annan fördel med huset är att marken runt om är asfalterad, något som underlättar för de transporter som krävs för en webbutik.

undefined
Det är här på Donnersgatan i Klintehamn som den gamla järnaffären ligger.

Att i framtiden ha verksamhet även i Klintehamn känns bra för Åsa Hallin, som är uppväxt i orten.

– Jag tycker Klintehamn är en fin liten ort som jag älskar. Det är min plats på jorden, med varvet och havet. Det finns så många fördelar.