Frida Skattberg öppnar fikavagn i Klintehamn

Frida Skattberg med sin nya fikavagn.
Frida Skattberg med sin nya fikavagn.

En helt ny satsning görs i Klintehamn på västra Gotland. Bakinflueraren Frida Skattberg, med Instagram-kontot "Bakamedfrida", och hennes man Robert Kvarnström kommer där att öppna en fikavagn.

Klintehamn 3 november 2021 18:00

Bakinflueraren Frida Skattberg, "Bakamedfrida" som hon heter på Instagram, har över 250 000 följare och är en av landets största influerare när det kommer till bakning och olika bakverk.

Hon är sedan flera år tillbaka bosatt på Gotland och bor här tillsammans med sin man Robert Kvarnström och deras son Alfred. 

Nu har paret tagit initiativ till att starta "Fridas fikavagn" som kommer öppna den 6 november i Klintehamn. Där kommer de bland annat att sälja hennes bakverk och flera andra saker. I en intervju med Gotlands Allehanda berättade paret nyligen om satsningen som de gör på Gotland. 

– Jag slutar aldrig att tänka på bakverk och tänker att det här vore gott. Jag kanske kan göra en prinsesstårta som en muffins, eller en dammsugare som är stor som en rulltårta. Jag bara provar i andra former eller mixar ihop två stycken, och det brukar bli väldigt bra, säger Frida i intervjun med Gotlands Allehanda om hur hennes bakning går till.

De säger i intervjun att de är taggade och förväntansfulla över att få öppna "Fridas fikavagn".

– Det är så mycket på gång att man nästan vaknar med migrän om morgnarna och att det bara snurrar i huvudet när det blir för mycket, säger Frida och Robert nickar instämmande.

Här kan du läsa hela intervjun med Gotlands Allehanda (Betallänk).