Vakna med havsutsikt på Kalk hotel i Visby innerstad

Victoria Berge blev hotellchef som 20-åring och drömde om att driva ett eget hotell som 25-åring. När hon var 26 år förverkligades till sist drömmen när hon köpte Kalk Hotel i Visby.

Hotell & logi 7 juni 2021 08:14

Victoria fick 2008 sommarjobb i bolaget som bland annat ägde Kalk Hotel. Hon var då 18 år och som 20-åring fick hon rollen som hotellchef. 

– Hade jag inte fått den rollen då tror jag inte att jag hade varit lika engagerad inom hotellbranschen som jag är idag, säger Victoria. 

Hennes intresse för inredning och detaljer gjorde att hon snabbt såg potential i hotellet. En dröm föddes om att äga ett eget hotell vid 25 års ålder.

– Det kändes ganska orealistiskt då, men jag köpte Kalk hotel när jag var 26 år. Ibland får man nypa sig i armen och tänka, äger jag verkligen det här?

I hennes bolag ingick Hotell Strandporten som sedan 2019 heter Kalk Hotel. Hotellet har 21 rum fördelat på tre våningar och eftersom det är ett boutiquehotell är kalksten den enda gemensamma nämnaren på rummen.  

– Boutiquehotell betyder att det är ett mindre designhotell. Alla rum är unika, det gäller allt från tapeter och sänggavlar, till handfat, berättar Victoria.

Sedan 2019 har hon sett till att Kalk genomgått flera förändringar. Ett nytt kök, en större matsal, en uteservering och ett helt nytt hotellrum. I flera av rummen kan gästerna vakna till havsutsikt.    

– Superior corner är ett hörnrum med fransk balkong och utsikt över havet, Deluxe-rummen har även dem havsutsikt, men med en större balkong, Superior-rummen är belägna på tredje våningen med utsikt över Almedalen och havet. 

På Kalk finns också en minisvit med takterrass och ett bubbelbadkar. 

– Jag skulle säga att det är en av Visbys finaste terrasser med helt ostörd utsikt över innerstaden, Almedalen och havet, säger Victoria. 

Hon inspireras av den stilrena inredningen från hotell hon besökt i Paris och Danmark. Hon vill skapa en familjär känsla och de har utvecklat hotellfrukosten för att alla ska kunna börja dagen med en god frukost, även de som har någon form av allergi eller specialkost. 

– Om du har en allergi eller intolerans vill vi ändå att du ska kunna äta en hel frukost utan att känna att utbudet är begränsat, säger Victoria. 

På frukostmenyn syns bland annat hemgjord granola, energishots, nybakat bröd, våfflor och croissanter. Hotellet har en uteservering på framsidan och på varje våningsplan finns en balkong för alla gäster att njuta av.  

– Vår balkong på första våningen har sol hela eftermiddagarna. Målet är att även gotlänningar ska komma hit och sätta sig och läsa en bok, säger Victoria  som ser till att alltid ha mål att jobba mot och drivs av att hela tiden bli bättre. 

– Det närmsta målet är att klara säsongen och rida ut den här coronastormen. Nästa år vill jag renovera fler av rummen och utveckla Kalk ytterligare.

– En dröm är att bedriva verksamhet i hela fastigheten, med restaurangen som ligger här intill. Jag vill göra om innergården och ha entrén på framsidan, säger Victoria Berge.