Hotellet med artister i blickfånget

Hotell Breda Blick.
Hotell Breda Blick.

Under sommaren kommer några av Sveriges största artister spela i hotell Breda Blicks trädgård. Sommarkvällarna kommer bland annat bjuda på Petra Marklund, Uno Svenningsson och Moneybrother.

Hotell & logi 7 augusti 2021 09:44

Breda Blick ligger i Visby innerstad och har en historia som restaurang och pensionat sedan 1864. Förr gick hotellet under namnet ”Visby Badhotell” och en gång i tiden har Selma Lagerlöf bott på hotellet. Nu är det de två familjerna Liljestrand och Gustafsson som äger Hotell Breda Blick och även Hotell Gute.

undefined
Utsikt över trädgården och den andra hotellbyggnaden som är från 1907.

– Det här hotellet har en lång historia och byggnaden lite längre ner i trädgården är från 1907. Det var en järnhandlare som gav det pampiga huset i bröllopsgåva till sin dotter, säger Bo Gustafsson.

I huset finns 9 kakelugnar och i dag ryms 15 hotellrum där. Totalt finns 36 hotellrum på Breda Blick där Annie Rosén har varit hotellchef under två år.

– Vi vill verkligen ha en familjär känsla här på hotellet och samma sak med all personal som jobbar här, vi ska vara som en stor familj och stötta varandra, säger Annie.

– Vi säljer feelgood-känsla under hela vistelsen, vi vill bland annat att man ska kunna sitta här och läsa en bok, säger Bo.

undefined
Bo Gustafsson och Annie Rosén.

Breda Blick har även en restaurang och café med hemgjort fika, luncher och hotellfrukost som man kan avnjuta i den grönskande trädgården. Under tisdagskvällarna blir det för första gången trerättersmiddag tillsammans med underhållning av några av Sveriges mest hyllade artister i trädgården.

– Det är jätteroligt att vi får erbjuda livemusik hos oss och jag tror stenhårt på det, gänget på Grå Gåsen Concert är asproffsiga, säger Bo.  – Det är en helt ny möjlighet för oss med konserterna och det vore jätteroligt om vi kan utveckla och utöka det konceptet, säger Annie.

Gästerna som redan hade bokat hotellrum innan det blev känt att de skulle ha konserter i trädgården, får minst sagt en musikalisk överraskning.

undefined
Hotell Breda Blick.

– De får en gratiskonsert från sina hotellrum på sin sommarsemester, och extra lyxigt för dem med balkong ut mot trädgården. Jag hoppas att de gillar det, säger Bo Gustafsson.  

Artister som spelar på Breda Blick i augusti:

 Tisdag 3 augusti Moneybrother 

Tisdag 10 augusti Uno Svenningsson och Strictly People