5 måsten på södra Gotland – häng med på roadtrip

Häng med på en roadtrip på södra Gotland! Vi tipsar om besöksmål och sköna ställen för en härlig dag.

Guidad tur 13 juni 2022 07:32
undefined
Majstregården

Antikaffär

Vi börjar rutten i Hemse och hos antikaffären Gotlands Kuriåsa. Här finns ett stort sortiment av härlig begagnad inredning, möbler, porslin, lampor, tavlor och krukor. Här finns allt för dig som älskar att hitta unika, begagnade detaljer till hemmet. 

undefined
Smissarve gårdsbutik

Gårdsbutik

Efter det tar vi vägen till Rone Smissarve – Grönsaker och Bär. En välfylld gårdsbutik med KRAV-odlade grönsaker och bär från gården. Har ni tur så hälsar den nyfikna gårdskatten Bus er välkomna.  

undefined
Here and Now

Kaffe & tacos 

Vi svänger därefter ner till Havdhem och här ligger Emilys nyöppnade Here and Now, i den före detta Havdhems kiosken. Det kanske är dags för en god kopp kaffe eller varför inte en taco, det är nämligen Emilys specialitet. Caféet öppnar i slutet av juni. 

undefined
Fide Fajans

Keramik bland vinrankor

Vi kör vidare mot Burgsvik, men innan vi riktigt kommit fram, hittar i den klassiska keramikbutiken Fide Fajans. I den rosa verkstaden med tillhörande butik klättrar vinrankor och krasse i taket. Här hittar ni keramiskt hantverk, signerat Monika Karlsson. 

undefined
Spätta med potatis och remouladsås
undefined
Holmhällar

Stenmurar & klassiskt pensionat 

Nu är ett måste att köra vidare mot Holmhällar. Njut av lantlig idyll på vägen dit, ringlande stenmurar och kanske är någon loppis eller gårdsbutik öppen. Väl framme finns både strand för bad, raukar att beskåda, ett mysigt fiskeläge och ett pensionat med 70 år av tradition. Ta en paus i lugnet och ät klassisk pensionatmat som köttbullar, lammsmäcka eller rödspätta med remouladsås. Lunchen serveras varje dag 12.00-15.30.

undefined
Vacker väg

Vacker väg & middag med storlagen utsikt 

Därefter är det dags att hålla utkik efter skylten: Vacker väg, för det är precis som det låter, en vacker väg med ett böljande landskap med fantastisk utsikt, vackra stenmurar och det lilla stenmuseet vid Kettelvik. Där vägen tar slut finns Hoburgsgubben och Majstregården. Stanna för en mjukglass eller gofika, cafét är öppet och restaurangen öppnar för säsongen den 11 juni. Avsluta dagen här med middag och den storslagna naturen som sällskap. 

undefined
Saffranspannkaka på Majstregården
undefined
Majstregården