Stort sug när Gotska Sandön öppnar för besökare igen

Den 20 maj börjar båtarna gå till Gotska Sandön igen, efter ett uppehåll på två säsonger.
Den 20 maj börjar båtarna gå till Gotska Sandön igen, efter ett uppehåll på två säsonger.

Många längtar efter att få åka till Gotska Sandön. Dubbelt så många har bokat en resa nu, jämfört med vid samma tid 2019.

Gotska Sandön 11 februari 2022 15:15

Under två säsonger har turtrafiken till Gotska Sandön varit inställd på grund av pandemin. Men i år kan besökarna få återvända till ön. 

– Det känns så roligt att kunna erbjuda resor dit igen, vi har märkt att det är många som har längtat, säger Jessica Norström, ansvarig för Sandöresor.

Bokningen inför säsongen öppnade i oktober och hittills har det varit en stor efterfrågan. 

– Det har varit ett enormt sug, dubbelt så många har bokat i år som vid denna tidpunkt 2019. Om man vill ta sig ut till ön den här säsongen, kan man inte vänta länge till med att boka, säger Jessica. 

De första båtarna från Fårösund och Nynäshamn börjar gå den 20 maj, och nytt för i år är även att besökarna nu kan duscha varmt.

– Alla allmänna ytor vid fyrbyn är uppdaterade. Förut har det bara funnits kallvatten att duscha i, men nu har det renoverats och fixats så att det går att duscha varmt, säger Jessica. 

Hur skulle du beskriva en vistelse till Gotska Sandön? 

– Det är en naturupplevelse, man får se vacker natur och häftigt djurliv. Jag kallar den för Sveriges söderhavsö, det är lite av ett äventyr där ute, man upplever något annorlunda, säger Jessica Norström.