Stjärnkocken tar över restaurangen på Furillen i sommar

I år blir det teamet bakom Jönköpingskrogen 38 grader som står i köket på Fabriken Furillen. I spetsen hittar vi stjärnkrögaren Tom Jallow som lovar härlig och vällagad mat.

Gotland 5 maj 2022 10:00

Tom Jallow sammankopplades med Johan Hellström som äger Fabriken Furillen via gemensamma vänner som tyckte att de skulle träffas och snacka. Idéer och ambitioner var lika och snart blev det klart att 38 grader ska stå för köket på den karga halvön i sommar.

– Roligast ska det bli att få göra det här med Johan Hellström och hans familj. Och så förstås att hela gänget från 38 grader får åka iväg och göra det tillsammans. Det blir väldigt inspirerande för teamet, men vi kommer behöva mer folk så de som läser det här får gärna höra av sig om jobb, säger Tom Jallow.

Vad har ni för planer för menyn?

– Menyn kommer precis som på vår restaurang i Jönköping vara mycket råvarubaserad. Så den kommer ändras med korta puckar. Vissa rätter kommer ändras varje dag beroende på vilka råvaror som kommer in. Vi kommer utgå från Gotlands skafferi och det bästa ön har att erbjuda.

undefined
Det blir stjärnkrögaren Tom Jallow och hans kollegor från Jönköpingsrestaurangen 38 grader som tar över Fabriken Furillen i sommar.

Hur ser det ut med bokningar?

– Det ser jättebra ut och börjar fyllas på nästan alla öppna dagar. Men vi ska jobba med en väntelista och lite obokningsbara tider som vi kan släppa samma dag också. Men det går hand i hand med hotellet som riktigt bra beläggning och folk som stannar två till tre dagar. Därför vill vi ha en meny som förändras så den alltid känns ny.

Vad kan gästerna förvänta sig?

– De kan förvänta sig superhärlig vällagad mat utan krångel, glada kockar och glada människor som jobbar, säger Tom Jallow.