Sex tips: Stränder, kalkbrott och badplatser på Gotland

Vi tipsar om sex badplatser på Gotland - där du kan njuta av ett härligt dopp i plurret.

Gotland 17 juni 2021 09:24
undefined
Stranden i Sandviken.

Åk till magiska Sandviken 

Stranden är väldigt stor och det är ganska långgrunt. Det är en pärla för barnfamiljer och strandälskare. En oas som många ibland glömmer bort. Helt klart värt ett besök! 

undefined
Det är många som uppskattar att vara på Sudersand.

Sudersand en av Gotlands mest kända stränder

Stranden är helt klart en av Gotlands absolut bästa. Varför? Det är helt enkelt fantastiskt. Även om det brukar vara mycket människor på sommaren är det relativt lätt att få en plats på stranden. Sedan finns det flera restauranger i närheten och även Sudersannas. Det finns väl ingen som vill ligga på stranden och vara hungrig? Sudersand är ett måste om du är på Fårö - är du sugen på något mindre rekommenderas även Ekeviken eller Norsta Auren. 

undefined
Blå lagunen.

Blå lagunen

Här kan det vara lite svårare att få plats och det kan vara svårt att få en parkering. Men när du väl har bilen på plats och hittat en plats - då är det magiskt! Fördelen är såklart att det är ett kalkbrott och att man slipper algblomning. Blå lagunen har blivit en plats för såväl barnfamiljer som par. 

undefined
Tofta är en av badplatserna på Gotland som är med i Geabkollen.

Tofta Strand

Ja, det går helt enkelt inte att tipsa om badplatser utan att ha med Tofta. Det är Gotland mest populära strand och människor vallfärdar dit för att få en plats. Nu har gänget som äger anläggningarna på stranden gjort en storsatsning med Tofta Beach House som öppnar i sommar. Det känns som att det kommer bli ett superlyft för besökarna på stranden! 

undefined
Hejdeby kalkbrott är fantastiskt.

Hejdeby kalkbrott

Många har koll på kalkbrott som Blå lagunen och Smöjen. Men det finns även kalkbrott som ligger närmare stan och då rekommenderas verkligen kalkbrottet i Hejdeby. Det ligger relativt nära Visby, om du har bil, och det går snabbt att ta sig dit. 

undefined
Stranden i Brissund är en pärla.

Stranden i Brissund

Den ligger bara en mil från Visby och i närheten finns både Själsö bageri och Krusmyntagården. Perfekt att ta frukost på bageriet, bada lite på stranden och sedan ta sig vidare till Krusmyntagården. Det enda minuset för stranden är att det inte är en ren sandbotten - utan blandning av sand, stenar och sjögräs.