SE LISTAN: Åtta härliga besöksmål utanför Visby

Visby är känt för sin rika historia, vackra landskap och mysiga restauranger. Men ön har också mycket mer att erbjuda bara några minuters bilfärd utanför stan. Här är några av alla de härliga besöksmålen som du inte vill missa.

Krusmyntagården.

Krusmyntagården.

Foto: Arkiv

Gotland2023-06-08 09:08
undefined
Högklint är en fantastisk plats på ön.

Högklint är en av de mest spektakulära utkiksplatserna på Gotland, med fantastisk utsikt över Östersjön och en imponerande klippformation som sträcker sig ner mot vattnet. Här kan du utforska de många vandringslederna i området och ta in den friska luften. En svårslagen plats för att se solnedgången. 

undefined
Café Kubanen är enplats som många börjat besöka.

Café Kubanen är en pärla som ligger vid en stor gård vid Lunds Allé i Västerhejde. Här kan du njuta av lugnet samtidigt som du avnjuter en kopp kaffe, äter lunch eller tar en fika. Kaféet är inrett i en mysig Kuba-inspirerad stil och har en härlig atmosfär. På sommaren är det extra trevligt att sitta ute i den stora trädgården. 

undefined
Gotlands Djurpark är populärt både bland stora och små.

Gotlands Djurpark börjar bli ett av öns mer populära besöksmål och är beläget i Eskelhem,16 kilometer utanför Visby. Här kan du se en mängd olika djurarter, från alpackor och surikater till nubiska getter och zebror. Det finns också en stor lekplats för barnen och ett trevligt kafé. Djurparken är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen.

undefined
Krusmyntagården.

Krusmyntagården ligger i Väskinde, cirka 15 minuters bilresa från Visby. Här kan du gå runt och mysa i deras härliga örtträdgård. Den har väldigt många olika sorters kryddväxter, och det finns också en butik där du kan köpa allt från örtte, kryddor och andra produkter från Gotland. Här finns även deras mysiga restaurang som är perfekt för hela familjen och även restaurangen GT-villan som öppnar sista juni.

undefined
Ett litet creperie är något som många uppskattar.

Ett litet crêperie är en charmig restaurang belägen i Stenkyrka, strax söder om Visby. Här kan du njuta av en rad olika crêpes, både söta och salta. Restaurangen har en mysig och avslappnad atmosfär och är perfekt för en avkopplande lunch eller middag.

Lilla Bjers är en gård i Västerhejde som har utvecklats till ett populärt besöksmål och med en av Gotlands absolut bästa restauranger. Här kan du uppleva en traditionell gotländsk gårdsmiljö med djur, köpa något från gårdsbutiken eller äta i den prisbelönta restaurangen. 

Själsö Bageri ligger strax utanför Visby, precis innan ligger även konstnärshemmet Brucebo som man i juli och augusti håller guidade visningar i. På bageriet kan du njuta av färskt bröd, bakverk och andra läckra godsaker som bakas på plats i det lilla bageriet. Bageriet är populärt bland både turister och lokalbefolkning.

Lummelundagrottan är en av Gotlands mest spektakulära sevärdheter och erbjuder en unik och spännande upplevelse för besökare i alla åldrar. Utforska de underjordiska grottorna, titta på de fascinerande formationerna av sten och kristaller under en guidad tur. Här finns även mysiga stigar att vandra på, ett kafé och restaurangen N:a Masters Grill som öppnar efter midsommar.

Lilla Bjers har bland annat en fantastisk restaurang.
Lilla Bjers har bland annat en fantastisk restaurang.