Pigge släpper sin egna podcast

”Pigge” Werkelin har lagt till ytterligare en sträng på sin lyra. Från och med den åttonde mars är han med sin alldeles egna podcast.

Gotland 17 mars 2023 18:15

Piggepodden, som den heter, är ett samtal mellan Pigge själv och främst kvinnor som berättar om sina livsöden och berättelser. När han fick frågan om att spela in en podcast för lite mer än ett år sedan, tackade han ja.

– Jag gillar ju samtalet med spännande människor. Vi har hållit på och spelat in i över ett år och varit på och av. Men nu har vi ett antal avsnitt som vi har klara och vill testa, säger Pigge Werkelin.

Viktigt för honom är att podcasten ska ha substans, men den får inte ta för mycket tid.

– Än så länge är det lustfyllt. Men det får inte bli betungande, därför har vi sagt att ett avsnitt i månaden känns rimligt.

Varje del kommer vara omkring en timme. Den äldsta gästen är omkring 80 år och den yngsta runt 40 år. Både gäster från Gotland och fastlandet kommer att figurera i podcasten, de flesta okända för den bredare publiken sedan tidigare.

– Jag tycker att jag har något att tillföra när jag pratar med människor, på riktigt. Mycket i dag är så glättigt och tillrättalagt. Det ska finnas djup och spänning i det.

Finns det en risk att folk tycker du kapitaliserar på internationella kvinnodagen?

– Kanske, jag vet inte. Jag har jobbat så mycket med kvinnor. Jag står för den här grejen. Jag gillar starka kvinnor vilket jag tror kommer från min uppväxt.

Faller det hela väl ut blir det minst ett avsnitt i månaden med Piggepodden, men det ska vara fortsatt kul.

– Vi kör ett år i taget. Man måste ju få lite respons också. Det ska tillföra något.